000000 Jackon Vaadrum:109803 Isolerende grunnmur 7/04 · PDF file Den professionelle...

Click here to load reader

 • date post

  28-Jan-2021
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of 000000 Jackon Vaadrum:109803 Isolerende grunnmur 7/04 · PDF file Den professionelle...

 • Den professionelle vådrumsplade til komplette indretninger og renoveringer

  www.jackon.dk

  01-2013 erstatter 06-2011

  V Å D R U M

  Jackon vådrum

  Godkendelse MK 7.22/1687

  Godkendelse MK 7.32/1651

  Gulv

  Væg

 • Inspiration og idéer

  Få inspiration og idéer til opbygning og renovering med Jackon vådrum. Jackon vådrumsplade består af ekstruderet polystyren, Jackofoam®, med glasfiberarmeret puds på begge sider. Vådrumspladen er derfor modstandsdygtig overfor fugt, stabil, varmeisolerende og har en lang levetid. Brug Jackon vådrumsplade som underlag for fliser i vådrum, samt opbygning af inventar, som udsættes for fugt og vand. Pladen har en utrolig lav vægt, er enkel at tilpasse og forme, så indretningen bliver som ønsket.

  Bliv inspireret og få idéer til at designe et nyt og unikt badeværelse med et personligt præg. Jackon vådrum sortimentet åbner en verden af nye muligheder med plader i forskellige tykkelser, plader der kan bøjes til buede flader, vinkler til at skjule rør og færdige elementer som gør det nemt at bygge drømmebadeværelset. Få et professionelt resultat med Jackon vådrum!

  Ja ck

  o n

  v åd

  ru m

  2

 • www.jackon.dk

  Produktinformation

  Undgå tidsbomben med råd, mug og fugtskader. Sats langsigtet og sæt fliser på Jackons vådrumsplade.

  ✓ Isolerende ✓ Holder fugt væk ✓ Holder mug væk ✓ Er stabil

  Fugt- og vandskader er steget dramatisk de se neste år. En af årsagerne til dette er, at der bades oftere, end man gjorde tidligere. Det stiller større krav til byggema- terialernes egenskaber overfor fugt.

  4-6 % af en væg med fliser består af fuger, som kan suge vand, hver gang der bades. Det stiller derfor store krav til materialet bag de kønne fliser.

  Med Jackon vådrumsplade bag fliserne får man en langtidsholdbar løsning for flisevægge, hvor fugt- sikring og isolering er i samme produkt.

  Med Jackon vådrumsplade får man en øko nomisk løs- ning. Ikke blot på grund af badeværelsets leve tid, men også i forbindelse med opførelsen af væggene.

  Pladerne er vandtætte, og der skal kun bruges mem- bran i samlingerne i rummets vådzone. Benyttes Jackon vådrum som underlag for fliser på gulvet, skal der påføres membran på hele gulvfladen. Sbi’s anvis- ninger omkring vådrum, samt membranleverandørens vejledninger skal ligeledes følges.

  Jackon vådrumsplader indeholder ingen farlige tilsæt- ningsstoffer – det er godt for både vores helbred og for miljøet!

  Anvendelsesområder • Underlag for fliser på ydervægge, indvendige

  vægge, skillevægge og gulve. • Monteres direkte på mur eller træværk. • Bruges som indbygningsplader for badekar, hånd -

  vaske og andre indretningsmøbler, som skal flisebe - klædes.

  • Renovering og opretning af vægge og gulve i gamle vådrum.

  Produkt Vådrumsplade i ekstruderet polystyren, Jackofoam®, med glasfiberarmeret puds. Forberedt til opsætning af fliser. Kun fantasien sætter grænser for anvendelsen af Jackon vådrum.

  Byg fugtsikre gulve og vægge med Jackons specielle plade til vådrum.

  Kerne af ekstruderet polystyren Jackofoam

  glasfiberarmeret specialmørtel

  Tykkelse Længde x Bredde Vægt mm mm x mm kg/m2

  6 1250 x 600 2,8

  10 1250 x 600 3,2

  12 2500 x 600 3,3

  12 2700 x 900 3,3

  20 2500 x 600 3,5

  20 2700 x 900 3,5

  30 2500 x 600 4,0

  50 2500 x 600 4,6

  80 2500 x 600 6,4

  Godkendelse MK 7.22/1687

  Godkendelse MK 7.32/1651

  Gulv

  Væg

 • Væg

  Ja ck

  o n

  v åd

  ru m

  4

  Montering på lægter af træ eller stål Tykkelsen på pladen skal minimum være 20mm ved en lægteafstand c/c 600mm eller minimum 12mm ved en lægteafstand c/c 300mm. Tyndere plader eller større lægteafstand kræver en egnet byggeplade som underlag. Ved montering af tunge genstande som håndvaske, toiletter og lignende, indsættes ekstra bærende underlag.

  Montering på mur- og betonvæg Jackon vådrumsplader er ideelle til brug på mur- og betonvægge. Brug Jackon vådrumspla- der til at dække over ujævne vægge samt eventuelle revner i den eksisterende væg. Der er ikke krav til minimum tykkelse på pladerne, men det anbefales at bruge 10, 12 eller 20mm tykkelse. Fjern al løs puds, maling og tapet før montering af pladerne.

  Jackon vådrumsplader leveres i tykkelser fra 6mm til 80mm, bredde 600mm og længde 1250mm eller 2500mm. Plader i tykkelse 12mm og 20mm leveres desuden i bredde 900mm og længde 2700mm. Til befæstigelse af pladerne leveres monteringssæt (skruer og befæstigelsesskiver), ståldybler samt beslag.

  Se monteringsanvisning senere i denne brochure samt Jackon monteringsfilm på www.jackon.dk.

 • www.jackon.dk

  Tætning af samlinger, overgange og gennemføringer

  Gulv i vådrum er vådzone overalt. Bemærk, at vådzonen går 100mm op ad alle vægge.

  Se i øvrigt By og Byg anvisning 200, “Vådrum”, for detaljerede oplysninger om opdeling i vådzone og fugtig zone.

  Vådzone Jackon vådrumsplade kan anvendes som vandtætning på vægge i vådrum, når pladesamlingerne tætnes med armeringsstrimmel og MK-godkendt vandtætnings-membran.

  For vægge omfatter vådzone vægfladerne i og omkring bruseniche eller badekar indtil 500mm fra deres afgrænsning. Desuden er vægge omkring håndvask vådzone, såfremt der er monteret brusearmatur på hånd- vasken. Vådzonen ved håndvask omfatter området fra gulv indtil 500mm over håndvasken og gående ud til 500mm til hver side for håndvasken.

  Vådzonen på væg går helt til loft. Ved særligt høje rum kan området over normal loftshøjde, dvs. mindst 2,3 meter, dog betragtes som fugtig zone. Anvendes der fastmonterede skærmvægge med en bredde på 250mm til afgrænsning af brusenichen, omfatter vådzonen kun området inden for skærmvæggen. Den øvrige del af vægfladerne regnes som fugtig zone.

  Membranen påføres i pladesamlingerne, ved gennemføringer og i overgangen mellem gulv og væg. Hele gulv- fladen påføres membran. Membranen påføres i tykkelse 1,0mm. Samlinger og gennemføringer forstærkes med armeringsbånd. Følg i øvrigt anvisningerne fra membranleverandøren.

  Fuktig zone

  Fuktig zone

  Vådzone Vådzone

  0,5 m

  Gulv = Vådzone

  0,5 m

  0,5 m 0,5 m

  0, 5

  m

  Vådzone

 • 6

  Barrierefri brusekabine Brug fantasien og skab din egen stil med Jackon vådrumselementer til brusekabiner. Moderne hjem er ofte præget af åbne løsninger og utraditionelle metoder. Trenden idag er individuelle og personlige brusekabiner – bygget op af glas eller fliser. Nytænkning og fingerspidsfølelse i design og materialevalg gør, at der bliver lagt mærke til detaljerne. Med smarte og integrerede funktioner bevares husets værdi i lang tid.

  Jackon vådrum gulvplade til brusekabiner er en gulvplade, som passer til barrierefrie brusekabiner og som samtidig giver mulighed for at skabe en personlig stil. Gulvpladen har et indbygget fald mod afløbet, som sørger for at vandet løber ned i afløbet og ikke ud på gulvet. Gulvpladen til brusekabiner fås i flere størrelser og passer til de fleste ønsker og behov.

  Hvem har sagt, at gulvplader behøver at være kedelige?

  Ja ck

  o n

  v åd

  ru m

 • Gulvplade med hjørne-afløb

  Gulvplade med rende

  Se egen monteringsanvisning

  www.jackon.dk

 • 8

  Bruseniche

  Jackon vådrumsplade monteres på stålramme. Pladerne tilpasses i længde og bredde.

  Jackon pladerne fastgøres med befæstigelsesskiver og skruer. Det anbefales at anvende minimum 6 befæstigelsespunkter i højden.

  Hjørner og overgange mellem væg og gulv gøres tætte med fugebånd og membran. Følg anvisning fra membranleverandøren.

  Kontrollér at væggen er i vater før permanent fastgørelse.

  …en fugtsikker bruseniche med Jackon vådrumsplade!

  Ja ck

  o n

  v åd

  ru m

 • www.jackon.dk

  Indbygning af rør

  Med Jackon vinkelelement kan man hurtigt skjule lodrette og vandrette rørføringer.

  For at fastgøre elementerne monteres Jackon beslag med max. 80 cm’s mellemrum. Alternativt kan flise- eller monteringslim anvendes ved opsætning af vinkelelementer.

  Indbygning af badekar

  Som bærende konstruktion monteres Jackon vådrumsplade med min. 50 mm tykkelse i afstand på max. 400 mm. Benyt flise- eller monteringslim. Kombinér eventuelt med mekanisk befæstelse mod væg og gulvflader.

  Den øverste plade skæres ud og monteres som topplade på den bærende konstruktion. Fastgøres med lim. HUSK! Byg inspektionsluge.

  Klar til installering af badekar. ……….en oase i hjemmet!

 • 10

  Indbygningsmøbel for vaske

  Når Jackon vådrumsplader er monteret på væggene, er det kun fantasien der sætter grænser for hvordan badeværelset skal se ud...

  Som bærende konstruktion anvendes minimum Jackon vådrumsplade med tykkelse 50 mm.

  Vådrumspladerne måles og skæres til med kniv, stiksav eller lign. Lim påføres kanterne.

  Bordpladen limes på under konstruktionen.

  Jackon vådrumsplade som underlag for flisebelagte møbler.

  Samlinger mellem indbygningsmøblet og væggen forsegles med beslag, monteringslim, silikone og/eller flyde