Antarktis 2015

8
EXPEDITION ANTARKTIS 9 - 22 november 2015 ANTARKTIS, SYDGEORGIEN & FALKLANDSÖARNA 22 oktober - 10 november 2015

description

Rakt söder om Eldslandet ligger Antarktis, jordens mest isolerade och avlägsna vildmark. Denna sägenomspunna kontinent har i århundraden lockat upptäcktsresanden, äventyrare och forskare. Följ med vårt bekväma, isförstärkta expeditionsfartyg Akademik Ioffe in i denna magiska värld!

Transcript of Antarktis 2015

Page 1: Antarktis 2015

EXPEDITION ANTARKTIS 9 - 22 november 2015

ANTARKTIS, SYDGEORGIEN

& FALKLANDSÖARNA22 oktober - 10 november 2015

Page 2: Antarktis 2015

EN STORSLAGEN EXPEDITION OMBORD PÅ AKADEMIK IOFFE

Dag 1: Ushuaia, Eldslandet, ArgentinaÄventyret börjar i Ushuaia där vi checkar in på ett bekvämt, centralt hotell. Denna vackra stad är spektakulärt belägen på Beaglekanalens norra strand, vid foten av de snötäckta Anderna.Dag 2: Tierra del Fuego, ArgentinaIdag gör vi en utflykt till världens sydligast belägna nationalpark, Tierra del Fuego. Till fots utforskar vi denna park som bjuder på dramatiska landskap med berg, skog och vattenfall. På eftermiddagen går vi ombord på vårt expeditionsfartyg Akademik Ioffe och seglar ut genom Beaglekanalen.Dag 3: Till havs Vi styr fartyget mot Falklandsöarna i sällskap av sjöfåglar som petreller, stormfåglar och imponerande vandringsalbatrosser som graciöst och lekfullt följer vårt fartyg. Vi spanar efter valar och delfiner och våra polarspecialister påbörjar sitt spännande föreläsningsprogram. Dag 4 - 5: FalklandsöarnaVästra Falklandsöarna är blåsiga, men väldigt vackra med sina vita sandständer och böljande fält av gultörne. I vattnen runt Falklandsöarna har vi chans att se delfiner och under landstigningarna på West Point Island och Carcass Island har vi chans att se magellan- och klipphopparpingviner. Vi besöker även Port Stanley, Falklandsöarnas

charmiga lilla huvudstad. Under ett besök på museet eller bara genom att ströva runt på gatorna kan vi känna historiens vingslag. Dag 6 - 7: Till havsMedan vi stävar sydost, och mot antarktiska farvatten, får vi höra spännande berättelser om några av de tidiga, modiga polarfararna som kom för att utforska den vita kontinenten. När vi når den antarktiska konvergensen kan vi känna en markant temperatursänkning – vi befinner oss nu i Södra oceanen. Ute på däck spanar vi efter valar och sjöfåglar och väntar på att Sydgeorgiens mäktiga bergstoppar ska dyka upp vid horisonten. Dag 8 - 10: SydgeorgienDenna paradisö stoltserar med enorma bergs-kedjor, väldiga glaciärer och mängder av frackklädda kungspingviner. Vi kommer hit när sommaren fortfarande är i antågande. Få fartyg har vägarna förbi och topparna på de dramatiska bergskedjorna är vackert snöklädda. För alla som tycker om djurliv är Sydgeorgien en riktig oas. På platser som St Andrews Bay och Salisbury Plain spatserar hundratusentals kungspingviner. Kolossala elefantsälar vältrar sig på sandstränderna och just vid den här tiden på året har vi möjlighet att se de imponerande

slagsmålen mellan den härskande haremskungen och utmanande hannar. Ön är också hem till flera andra pingvinarter såsom magellan-, gentoo-, macaroni- och klipphopparpingvin. På Prion Island hoppas vi se de ståtliga vandringsalbatrosser som häckar här. Det var på Sydgeorgien som den brittiske polarfararen Shackleton landsteg efter sin hårresande seglats. Om möjligt besöker vi denne polarhjältes grav i Grytviken, en gammal valfångststation med ett fint museum.Dag 11 - 13: Till havs & SydorkneyöarnaDessa dagar spenderas till havs på vår väg mot den avlägsna kontinenten Antarktis, men halvvägs dit hoppas vi stanna till vid Sydorkneyöarna. Denna ögrupp bjuder på ett spektakulärt landskap som till 85% täcks av glaciärer. Är vädret på vår sida gör vi en landstigning på Coronation Island för att möta de charmiga Adeliepingviner som häckar här, tillsammans med graciösa ispetreller. Kanske stannar vi till på ön Laurie för ett besök på den argentinska metrologiska stationen för att få en inblick i det arbete som bedrivs här. Dag 14 - 17: Sydshetlandsöarna & Antarktiska halvön Vår exakta rutt beror på väder- och isförhållanden och det som följer är endast exempel på platser vi kan komma att besöka: Den här tiden på säsongen är landskapet

Expeditionskryssningen startar i Ushuaia, Argentina. Följda av sjöfåglar seglar

vi mot vackra Falklandsöarna, hem till klipphopparpingviner och albatrosser.

Färden fortsätter till Sydgeorgien som stoltserar med vilda bergsmassiv,

enorma glaciärer och vidsträckta sandstränder. Här regerar elefantsälarna

sina harem och hundratusentals ståtliga kungspingviner möter oss på

stränderna. Vi seglar sedan söderut mot världens mest avlägsna kontinent,

Antarktis, där vi upplever dramatiska landskap, mäktiga isberg och återigen

mängder av pingviner.

ANTARKTIS, SYDGEORGIEN & FALKLANDSÖARNA

Antarktiska halvön

Falklandsöarna

Sydgeorgien

Sydshetlands-öarna

ARGENTINACHILE

Ushuaia

Sydorkney-öarna

ANTARKTIS

Södrapolcirkeln

Page 3: Antarktis 2015

jungfruligt vackert och det råder full aktivitet då pingvinerna förbereder sina bon. Vi hoppas göra ett besök på Elefantön, den ö dit Shackleton och hans män tog sin tillflykt 1916, efter att deras fartyg hade förlist i Weddellhavets packis. Med drivisen tog de sig iland och satte upp lägret Point Wild, döpt efter Shackletons befälhavare Frank Wild. Strax norr om Antarktiska halvön ligger de bergiga och djurrika Sydshetlandsöarna. Här väntar oss utflykter till några av öarna, King George, Half Moon, Barrientos eller Linvingston. Dessa öar är ett populärt tillhåll för Adelie-, hakrems- och gentoopingviner, Weddell- och pälssälar samt flera olika fågelarter såsom blåögd skarv och Antarktistärna. Vi spanar även efter

de knölvalar som ofta ses leta krill utanför King George Island. Förhoppningsvis stannar vi även till vid Deception Island - en aktiv vulkan som man bokstavligen kan segla in i. Vidare söderut, längs den antarktiska halvön, ligger den massiva packisen fortfarande tjock. Nu visar vårt isförstärkta fartyg och dess besättning sin verkliga kapacitet. Vi rör oss igenom labyrinter av mäktiga isberg och på några av dem sitter säkerligen pingviner och tittar lika förundrat på oss, som vi gör på dem. Ute på däck håller vi självklart utkik efter val och säl. Under gynnsamma förhållanden hoppas vi nå Hope Bay eller Paradise Harbour som bjuder på makalösa vyer över kolossala isberg och Antarktis till synes oändliga iskappa.

ANTARKTIS, SYDGEORGIEN & FALKLANDSÖARNA

TILLÄGGSARRANGEMANG:FLYG FRÅN SVERIGE OCH UPPLEVELSER I ARGENTINA MED SVENSK FÄRDLEDNINGPolarQuest erbjuder ett tilläggsarrangemang som inkluderar flyg, hotell och upplevelser i Argentina. Vi flyger från Sverige till Buenos Aires i Argentina tillsammans med en svensktalande färdledare från PolarQuest. Här övernattar vi på ett centralt beläget 4-stjärnigt hotell. Under kvällen äter vi en god middag och upplever en färgsprakande tangoshow. Dagen efter utforskar vi denna pulserande huvudstad tillsammans med vår färdledare och en lokal guide. Vi besöker även fartyget Uruguay som räddade Otto Nordenskjöld och hans mannar ur Antarktis grepp. Efteråt avnjuter vi en argentinsk lunch innan vi flyger vidare ner till Ushuaia och ansluter till reseprogrammet som står beskrivet i denna broschyr. När vi når Ushuaia efter vår Antarktisexpedition utforskar vi denna charmiga lilla stad. Därefter flyger vi till Buenos Aires och på kvällen samlas vi för en sista gemensam middag och smälter våra intryck från resan. Nästa dag påbörjar vi hemresan till Sverige.

Kontakta oss för fler detaljer om detta program!

VARFÖR ÄR SYDGEORGIEN SÅ SPECIELLT?Mitt ute i Södra oceanen ligger Sydgeorgien, en ö som med sina nära 3000 meter höga bergstoppar, mäktiga glaciärer och vidsträckta sandständer enligt många är en av världens vackraste. Den är inte bara bildskön utan bjuder också sina besökare på en av världens mest storslagna djurupplevelser. Överallt, på stränderna och klipporna, i vattnet och luften, trängs djurlivet. Ljudet från de hundratusentals kungspingvinerna är överväldigande. Det är en otrolig upplevelse att befinna sig mitt bland alla dessa charmiga och ofta mycket nyfikna individer. Här möter du också de gigantiska elefantsälshannarna. Dessa jättar kan väga imponerande fyra ton och ha över 200 honor i sitt harem!

Dag 18 - 19: Till havsUnder färden norrut över Drakes sund fortsätter våra guider att hålla föredrag och vi smälter alla de intryck vi har fått under resans gång.Dag 20: Ushuaia, ArgentinaIdag anländer vi till Ushuaia, lämnar fartyget och påbörjar hemresan. Om du bokar vårt flyg- och hotellpaket fortsätter äventyret i Buenos Aires.

Observera: Detta är endast en generell plan då vår färdrutt beror på väder- och isförhållanden. Färdplanen kan ändras under resans gång, detta för att maximera upplevelserna efter de förutsättningar vi har. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition!

väderförhållanden, kommer det att finnas möjlighet för några att ge sig ut på vandring med snöskor. Ingen extra kostnad. Begränsat antal snöskor tillgängliga.

EXPEDITIONSTEAMETVi vet att en viktig del i en lyckad expedition är kunniga och entusiastiska guider. Med på expeditionen följer, förutom en erfarenhet expeditionsledare, ett team på hela 15 polarexperter. I detta team finns bland annat naturalister, historiker, ornitologer, kajakguider och fotografer. Detta för att garantera bästa möjliga upplevelse, såväl ombord som iland. Språket på denna resa kommer att vara engelska (inklusive föreläsningar), men en av guiderna kommer att vara svensktalande. Utöver detta följer en svensktalande färdledare från PolarQuest med på resan.

TILLÄGG: PADDLA HAVSKAJAKFör dig som har erfarenhet av att paddla havskajak, finns det på denna expedition möjlighet att byta ut gummibåtsturer eller landstigningar mot kajakpaddling. Detta till en kostnad av SEK 5900. Då antalet kajaker är begränsat måste denna aktivitet förbokas. Ombord finns två mycket erfarna kajakguider samt all utrustning som behövs. (Alla utflykter är väderberoende.)

FOTOGRAFERING & VANDRING MED SNÖSKORFör dig som är intresserad av fotografering kommer det att finnas en professionell fotograf ombord som kommer att hålla i workshops och ge dig tips om hur du kan utvecklas som fotograf. Under en del av landstigningarna, vid goda

Page 4: Antarktis 2015

EN SPÄNNANDE EXPEDITIONSKRYSSNING TILL DEN VITA KONTINENTEN

Dag 1: Ushuaia, ArgentinaÄventyret börjar i Ushuaia där vi checkar in på ett bekvämt, centralt hotell. Dag 2: UshuaiaIdag utforskar vi på egen hand denna vackra stad som ligger spektakulärt belägen på Beaglekanalens norra strand vid foten av de snötäckta Anderna. Sent på eftermiddagen går vi ombord på vårt expeditionsfartyg Akademik Ioffe och seglar ut genom Beaglekanalen. Ombord välkomnas vi av guideteamet och fartygets besättning. Dag 3 - 4: Drakes sundUnder de kommande dagarna korsar vi det mytomspunna Drakes sund. Vi får sällskap av hundratals sjöfåglar som petreller, stormfåglar och den imponerande vandringsalbatrossen

som graciöst och lekfullt följer vårt fartyg. Våra polarspecialister påbörjar sitt spännande föreläsningsprogram om Antarktis djurliv, natur och historia. När vi når den antarktiska konvergensen kan vi känna en markant temperatursänkning – vi befinner oss nu i Södra oceanen. Håll utkik efter valar och delfiner – och det första isberget som kan dyka upp vid horisonten när som helst! Dag 5 - 11: Sydshetlandsöarna & Antarktiska halvönDen exakta rutten beror på faktorer som väder- och isförhållanden. Kaptenen och expeditions-ledaren strävar alltid efter att maximera vår polarupplevelse. Vårt mål är att varje dag göra landstigningar eller utforska Antarktis dramatiska vildmark med våra stabila gummibåtar. Innan vi når Antarktiska halvön stannar vi kanske till vid

de vackra och djurrika Sydshetlandsöarna. Dessa är till 80% täckta av glaciärer och hem till en otalig mängd charmiga pingviner. Vi fortsätter sedan ner mot den vita kontinenten. Att i ord beskriva känslan som infinner sig när man når Antarktis istäckta, majestätiska värld är näst intill omöjligt. Till och med våra guider, varav vissa har besökt Antarktis ett hundratal gånger, förundras fortfarande över dess storslagenhet. Vi är här när sommaren nyligen har anlänt. Landskapet är jungfruligt vackert och aktiviteten är hög då pingvinerna är i full gång med att förbereda sina bon. Vi rör oss genom labyrinter av mäktiga

Rakt söder om Eldslandet ligger Antarktis, jordens mest isolerade och avlägsna

vildmark. Denna sägenomspunna kontinent har i århundraden lockat upptäckts-

resanden, äventyrare och forskare. Här möter oss en värld av stillhet och stor-

slagenhet, där superlativen är både många och påtagliga. Här finns endast

en handfull människor, men desto fler valar, sälar och pingviner. Följ med vårt

bekväma, isförstärkta expeditionsfartyg Akademik Ioffe in i denna magiska värld!

EXPEDITION ANTARKTIS

ARGENTINACHILE

Antarktiska halvönANTARKTIS

Södra polcirkeln

EldslandetUshuaia

Sydshetlandsöarna

Page 5: Antarktis 2015

isberg och kanske stävar vi sakta igenom natursköna passager som Lemair Channel och vi håller ständigt utkik efter val och säl. Mängden djurliv här är något alldeles särskilt, med bland annat fem sälarter, kolonier med gentoo-, Adélie- och hakremspingviner samt olika arter av sjöfåglar såsom albatrosser och labbar. Exempel på platser vi kan komma att besöka är pittoreska Neko Harbour, Wilhelmina Bay som är ett av knölvalarnas favorittillhåll och Petermann Island, där vi har chans att se Weddell, krabbätar- och elefantsälar samt

stora kolonier med förtjusande Adéliepingviner. Under denna resa finns det även möjlighet att delta i specialprogram såsom fotografering, vandring med snöskor, havskajakpaddling eller off-pist-åkning (läs mer om dessa aktiviteter längre ned).Dag 12 - 13: Drakes sundNär vi lämnar denna mäktiga kontinent och korsar Drakes sund har vi gott om tid att smälta alla intryck vi fått under resans gång. Medan vi seglar genom Beaglekanalen firar vi vårt spännande äventyr med en härlig avskedsmiddag.

EXPEDITION ANTARKTIS Dag 14: UshuaiaTidigt på morgon anländer vi till Ushuaia. Vi tar farväl av besättningen och våra medresenärer, stiger av fartyget och påbörjar hemresan.

Observera: Detta är endast en generell plan då vår färdrutt beror på väder- och isförhållanden. Färdplanen kan ändras under resans gång, detta för att maximera upplevelserna efter de förutsättningar vi har. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition!

TILLÄGGSAKTIVITETER CAMPING (VÄDERBEROENDE)Ingen förbokning behövs, ingen avgift tillkommer och utrustning finns på plats.

VANDRING MED SNÖSKORUnder en del av landstigningarna, vid goda väderför-hållanden, kommer det att finnas möjlighet att ge sig ut på vandring med snöskor. Ingen extra kostnad. Begränsat antal snöskor tillgängliga.

HAVSKAJAKPADDLINGFör dig som har erfarenhet av att paddla havskajak, finns det på denna expedition möjlighet att byta ut gummibåtsturer eller landstigningar mot kajakpaddling. Detta till en kostnad av SEK 5 900. Då antalet kajaker är begränsat måste denna aktivitet förbokas. Ombord finns två mycket erfarna kajakguider samt all utrustning som behövs.

HAVSKAJAKPADDLING MED ÖVERNATTNINGFör kajakpaddlarna finns det chans att följa med på en kajakexpedition med övernattning. Detta

alternativ kan förbokas av dem som redan ska delta i havskajakpaddling. Detta till en tilläggskostnad av SEK 2 300. Erfarenhet av havskajakpaddling och camping är nödvändigt. Max 6 och minimum 4 deltagare.

SKIDÅKNING OFF-PISTDu som har tidigare erfarenhet av denna typ av skidåkning har chans att följa med erfarna instruktörer in i Antarktis vackra, avlägsna vildmark. Då denna aktivitet är begränsad till max 12 och minimum 6 deltagare måste den förbokas. Detta till en kostad av SEK 5 600. (Egen utrustning krävs.)

FOTOGRAFERINGDu som har ett särkskilt intresse av naturfotografering har möjlighet att följa med professionella fotografer på förlängda landstigningar eller utflykter tidigt på morgonen för att ha chans att fånga den perfekta bilden. Då denna aktivitet är begränsad till max 18 deltagare måste den förbokas. Detta till en kostnad av SEK 400.

VANDRING MED SNÖSKOR PÅ HÖGRE HÖJDERDetta alternativ erbjuds till dig som är intresserad av

ge dig ut med snöskor på lite högre höjder. Då denna aktivitet är begränsad till max 12 deltagare måste den förbokas. Detta till en kostnad av SEK 400. Snöskor finns att låna ombord.

Vänligen notera: Alla aktiviteter är beroende av väderförhållanden och lavinsäkerhet.

EXPEDITIONSTEAMETVi vet att en viktig del i en lyckad expedition är kunniga och entusiastiska guider. Med på expeditionen följer, förutom en erfarenhet expeditionsledare, ett team på hela 15 polarexperter. I detta team finns bland annat naturalister, historiker, ornitologer, kajakguider och fotografer. Detta för att garantera bästa möjliga upplevelse, såväl ombord som iland. Språket på denna resa kommer att vara engelska (inklusive föreläsningar), men en av guiderna kommer att vara svensktalande. Blir vi en PolarQuest-grupp om minst 15 personer kommer även en svensktalande färdledare att följa med på resan.

Page 6: Antarktis 2015

Akademik Ioffe är ett isförstärkt och bekvämt

expeditionsfartyg. Hon byggdes i Rauma i Finland

1989 för att användas som forskningsfartyg i

polarområdena och passar därför utmärkt för

denna typ av expeditioner. Fartyget tar som mest

96 passagerare i 48 hytter. Med sina rymliga

allmänna utrymmen passar Akademik Ioffe perfekt

för både mindre och större samlingar. Här finns

en lounge och bar samt ett bibliotek där man kan

koppla av med en bra bok.

Ombord finns även en föreläsningssal, där

vi kan lyssna till intressanta föreläsningar om

områdets natur, djurliv och historia. I loungen

finns även ett urval av filmer och dokumentärer

tillgängliga. Andra faciliteter ombord är shop, ett

litet gym, tvättservice och bastu. I matsalen, som

rymmer samtliga expeditionsmedlemmar, serveras

goda måltider mellan utflykterna.

Ute på däck finns gott om plats och på fartygets

toppdäck kan man njuta av 360 graders utsikt över

det omgivande landskapet. Här finns även ett

teleskop. Akademik Ioffe har en stor brygga som

är öppen dygnet runt för passagerarna. Att resa

med ett litet expeditionsfartyg är en upplevelse

som skiljer sig markant mot en färd med ett

större och mer konventionellt kryssningsfartyg.

OM HYTTERNATrippelhytterna har små runda fönster (ventiler)

och alla andra hytter har fönster. Varje hytt är

utrustad med skrivbord, stol, badrockar och

gott om plats till att förvara kläder och annan

utrustning. Trippelhytterna har våningssängar

och ett handfat i hytten medan dusch/WC

finns i korridoren. De semiprivata hytterna

har två separata sängar, kaffe/tekokare och

delar dusch/WC med en angränsande hytt.

Dubbelhytterna har två separata sängar, kaffe/

tekokare samt privat dusch/WC. Superiorhytterna

har två separata sängar, en soffa, kaffe/tekokare

samt privat dusch/WC. Shackletonsviterna har

bäddsoffa, TV/DVD-spelare, kaffe/tekokare, en

separat sovdel med dubbelsäng samt privat

dusch/WC. One Ocean-sviten har TV/DVD-spelare,

kaffe/tekokare, en separat sovdel med dubbel-

säng samt ett badrum med badkar. Till låns i

sviterna finns en Bushnell-kikare och iPad med

ett urval filmer, musik och dokumentärer.

GUMMIBÅTARNA (ZODIACERNA) ÄR NYCKELN TILL NÄRA UPPLEVELSERMed dessa stabila och effektiva farkoster kan vi

snabbt och säkert komma iland och få många

nära naturupplevelser. Akademik Ioffe har tio

gummibåtar, något som ger oss stor flexibilitet

under resan.

EXPEDITIONSFARTYGET AKADEMIK IOFFE

Page 7: Antarktis 2015

OM POLARQUEST PolarQuest är störst i Sverige på expeditionskryssningar i polarområdena

med destinationer som Svalbard och Antarktis som främsta flaggskepp.

Hit har vi arrangerat resor sedan 1999.

Alla resor bygger på små grupper, nära möten med vilda djur och

storslagen natur. Därtill bekväma sängar och god mat – på några av jordens

mest spektakulära platser. Många av de områden vi reser till är det svårt

eller nästan omöjligt att ta sig till på egen hand. Varje expedition är unik

och vi strävar alltid efter att varje resenär ska få uppleva sitt livs resa.

BOKNINGNär du ringer till vårt kontor får du tala med personal som själva har

erfarenhet från polarområdena och som gärna svarar på dina frågor om

resan. PolarQuest ställer garanti till Kammarkollegiet i enlighet med

resegarantilagen. Det innebär att dina inbetalade pengar är skyddade fram

till dess att resan är genomförd i sin helhet.

Resans längd: 20 dagar.Datum: 22 oktober - 10 november 2015.Gruppens storlek: Max 96 passagerare. Boende: Hotell, hytt ombord på Akademik Ioffe.Transportmedel: Expeditionsfartyg, gummibåt.Pris: Från SEK 91 900 per person.

I PRISET INGÅR: 18 nätter ombord på Akademik Ioffe . 1 natt på hotell i Ushuaia .

Alla måltider ombord . Kaffe och te . En erfaren expeditionsledare och kunniga guider/

föreläsare, varav en svensktalande . En svensktalande färdledare från PolarQuest .

Föreläsningar (engelska) . Alla utflykter . Landstigningsavgifter och hamnavgifter . Lån

av vattentät jacka och byxa samt gummistövlar . Omfattande informationsmaterial innan

avresa . En illustrerad loggbok efter hemkomst

I PRISET INGÅR INTE: Flyg till och från Ushuaia, Argentina . Transfers . Flygplatsskatt .

Reseförsäkring och avbeställningsskydd . Den sedvanliga dricksen till båtens besättning .

Dryck . Personliga utgifter i bar och shop

ANTARKTIS, SYDGEORGIEN & FALKLANDSÖARNA

Trippelhytt (våningssängar, dusch/WC i korridor) 91 900

Semiprivat dubbelhytt (2 separata sängar, delad dusch/WC med grannhytt) 104 900

Dubbelhytt (2 separata sängar) 118 900

Superiorhytt (2 separata sängar) 123 900

Shackletonsvit (Separat sovdel med dubbelsäng) 128 900

One Ocean-svit (Separat sovdel med dubbelsäng) 147 900

Hyttkategorier Pris per person i SEK

EXPEDITION ANTARKTIS

DATUM & PRISER

Resans längd: 14 dagar.Datum: 9 - 22 november 2015.Gruppens storlek: Max 96 passagerare. Boende: Hotell, hytt ombord på Akademik Ioffe.Transportmedel: Expeditionsfartyg, gummibåt.Pris: Från SEK 61 900 per person.

I PRISET INGÅR: 12 nätter ombord på Akademik Ioffe . 1 natt på hotell i Ushuaia .

Alla måltider ombord . Kaffe och te . En erfaren expeditionsledare och kunniga guider/

föreläsare, varav en svensktalande (blir vi en PolarQuest-grupp om minst 15 personer

kommer även en svensktalande färdledare att följa med på resan) . Föreläsningar

(engelska) . Alla utflykter . Landstigningsavgifter och hamnavgifter . Lån av vattentät

jacka och byxa samt gummistövlar . Omfattande informationsmaterial innan avresa . En

illustrerad loggbok efter hemkomst

I PRISET INGÅR INTE: Flyg till och från Ushuaia, Argentina . Transfers . Flygplatsskatt .

Reseförsäkring och avbeställningsskydd . Den sedvanliga dricksen till båtens besättning .

Dryck . Personliga utgifter i bar och shop

Trippelhytt (våningssängar, dusch/WC i korridor) 61 900

Semiprivat dubbelhytt (2 separata sängar, delad dusch/WC med grannhytt) 76 900

Dubbelhytt (2 separata sängar) 84 900

Superiorhytt (2 separata sängar) 89 900

Shackletonsvit (Separat sovdel med dubbelsäng) 95 900

One Ocean-svit (Separat sovdel med dubbelsäng) 105 900

Hyttkategorier Pris per person i SEK

Däck 6

Däck 5

Däck 4

Däck 3

R e s t a u r a n g

O b s e r v a t i o n s d ä c k

L o u n g e

B a rO b s e r v a t i o n s d ä c k

B r y g g a

Bibliotekw c

w c

Page 8: Antarktis 2015

Min 12 mm hög

Ring, mejla eller kom förbi!Box 180, 401 23 GöteborgBesöksadress: Stora Nygatan 29, GöteborgTel: 031-333 17 30e-mail: [email protected]

FOTO: ADRIAN NORDENBORG (S 6 MITTEN HÖGER), ANDREW PROSSIN (S 6 BAKGRUND), DAISY GILARDINI

(S 4 BAKGRUND, S 5 ÖVRE NR 2 & S 6 MITTEN MITTEN), DIERK RONNEBERGER (S 2 ÖVRE NR 1), ERIK

EDVARDSSON (S 2 BAKGRUND, S 3 ÖVRE NR 1, 3 & 4, S 4 ÖVRE NR 4, S 5 ÖVRE NR 1, 3 & NEDRE VÄNSTER),

GABE ROGEL (S 5 MITTEN VÄNSTER), JOHANNA VAKKILA (BAKSIDA, S 5 ÖVRE NR 4, MITTEN MITTEN

& NEDRE HÖGER, S 6 ÖVRE VÄNSTER & ÖVRE MITTEN & S 7), KERSTIN LANGENBERGER (S 3 ÖVRE NR

2), MARIA NORDVALL (S 2 ÖVRE NR 4), MARK CARWARDINE (S 5 MITTEN HÖGER), MARTIN ENCKELL (S 4

ÖVRE NR 3), MATTIAS HENNINGSSON (S 2 ÖVRE NR 3 & S 3 NEDRE), OLLE CARLSSON (S 2 ÖVRE NR

2 & S 3 MITTEN HÖGER), ONE OCEAN EXPEDITIONS (S 3 MITTEN VÄNSTER & S 6 ÖVRE HÖGER), THERESE

HORNTRIC (FRAMSIDA NEDRE).

TEXT: POLARQUEST. DESIGN: WWW.ALINDERDESIGN.SE. DENNA BROSCHYR ÄR TRYCKT PÅ ETT MILJÖ-

CERTIFIERAT, FSC®-MÄRKT PAPPER PÅ ETT SVANENCERTIFIERAT OCH FSC®-MÄRKT TRYCKERI.

• I

NT

ERNATIO N A L AS SOCIA

TION

AN

TA

RC T I C A T O U R O P E R

AT

OR

S ••

IN

TE

RNATIO N A L AS SOCIATIO

N

AN

TA

RC T I C A T O U R O P E R

AT

OR

S •