Ramdahl 2015

24
1920-2015 95 år med herrekonfeksjon BRØDRENE RAMDAHL FESTDAGER 21.-24. OKTOBER GJØR FANTASTISKE JUBILEUMSKUPP! SKJORTER-GENSERE-dress-jeans-ytterjakker-dressjakke

description

Brødrene Ramdahl's jubileumsavis, 2015

Transcript of Ramdahl 2015

Page 1: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon 1

1920-2015 95 år med herrekonfeksjon

BRØDRENE RAMDAHL

FESTDAGER 21.-24. OKTOBER

GJØR FANTASTISKE JUBILEUMSKUPP!SKJORTER-GENSERE-dress-jeans-ytterjakker-dressjakke

Page 2: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon2

Det er 95 år siden at Johannes Ramdahl etablerte Sarpsborg Pressingklubb i Pellygata. Det har vært 95 år med en spennende utvikling til skiftende tider, men i både med- og motgang, har vårt firma stått stødig i Sarpsborg.

Feirer 95 år og tenker fremover

Det er 95 år siden at Johannes Ramdahl etablerte Sarpsborg Pressingklubb i Pellygata. Det har vært 95 år med en spennende utvikling til skiftende tider, men i både med- og motgang, har vårt firma stått stødig i Sarpsborg.

Vi som eier og driver Brødrene Ramdahl i dag er stolte av historien. Det er lagt ned et solid arbeid gjennom generasjoner, som vi forvalter videre med stor ydmykhet. I jubileumsåret dveler vi gjerne med historien og tenker på fortiden, men vi er faktisk mest opptatt av fremtiden. Selv om Brødrene Ram-dahl er en forholdsvis konservativ forretning når det gjelder utvalg og driftsform, ønsker vi å være frem-overlent og spille på lag med den moderne kunde. Vi ser ingen motsetninger mellom det å hente det beste fra fortiden og mikse det sammen med da-gens behov.

Brødrene Ramdahl ønsker i jubileumsåret og i årene som kommer å hente det beste fra tidligere tider, nåtiden og fremtiden. Kvalitetsprodukter går aldri av moten, derfor vil vi fortatt satse på leverandø-rer som holder den faglige fanen høyt. Det samme kan sies om service. Høy servicegrad i varehandelen er nemlig helt avgjørende for å ha trofaste kunder. Faglig dyktighet er også viktig i en tid der kjede-butikken kun fokuserer på pris. Etter vår oppfatning finnes det altså andre konkurransevirkemidler i markedet.

Vi har et solid fundament i våre trofaste kunder. De er det altså mange av. Flere av våre kunder har handlet hos oss i en mannsalder og vi setter stor pris alle de kjente ansiktene, som kommer tilbake flere ganger i året når garderoben skal fornyes.

Hovedtyngden av våre kunder kommer fra Sarps-borg, men vi ser gradvis at kundestrømmen endres. Blant annet får vi stadig flere kunder fra Fredrikstad og de andre Østfold-byene. Det kommer nok av at vårt sortiment og driftsform er ganske unik i 2015, men vi skal tilpasse oss den nye virkelighet uten at vi av den grunn skal gå på akkord med grunnpila-rene i driften. Tilpasningsdyktighet har vært et nøk-kelord gjennom alle de 95 årene, så dette kan og vet vi forholdsvis mye om.

Det er med stor glede vi takker våre kunder, leve-randører og andre forretningsforbindelser for den store tillit vi er blitt vist gjennom 95 år. Tillit er alfa og omega for å lykkes, så vi skal ta godt vare på den i de neste ti-årene også.

Johannes og Eirik Ramdahl

Johs og Eirik Ramdahl hos Brødrene Ramdahl kan feire 95 års jubileum.

BRØDRENE RAMDAHLS JUBILEUMSAVIS 2015 | PRODUKSJON/DESIGN DP REKLAMEBYRÅ TLF 913 53 111, JON HENRIKSEN, HARALD BRORSTAD | FOTO TEODOR TOMTER LILAND | TRYKK/DISTRIBUSJON A MEDIA

Page 3: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon 3

Page 4: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon4

Fra Pressingklubb til en av gågatas viktigste forretninger

Brødrene Ramdahl 95 årsjubilererBrødrene Ramdahl feirer 95 årsjubileum. Historien om den velrennomerte herrekonfeksjonsforretnin-gen i Sarpsborg handler om en lang reise, fra en sped start som såkalt Pressingklubb til dagens mo-derne forretning.

95-årsjuilanten er i fin vigør. Brødrene Ramdahl har stått i mot økt konkurranse og strukturelle sam-funnsendringer. Brødrene Ramdahl er fortsatt et begrep, en merkevare og en av Sarpsborg sentrums viktigste forretninger.

DriftsfundamentetFundamentet i selve driften har alltid vært tuftet på bredt utvalg, god kvalitet og høy servicegrad. I til-legg har håndverkstradisjonene spilt en sentral rolle helt fra selskapets etablering for 95 år siden. Det er

ikke lenger slik at skreddermesteren overvåker drif-ten som i gamle dager, men systua er inntakt. Dag-lig legges det opp bukser og sys i knapper på loftet i den sentralt plasserte bygården.Det var i 1915 at haldenseren Johannes Ramdahl flyttet til Sarpsborg. Den 21 år gamle gutten hadde gått læretiden i skredderfaget med to år i hjem-byen og to år i Bengtfors i Sverige. Ramdahl flyttet til Sarpsborg for å begynne som skreddersvenn hos skreddermester A.M. Sæther, som hadde tilholds-sted i Sverresgate.

Sarpsborg PressingklubbI årene under den første verdenskrig og i tiden frem til 1920, møtte Johannes Ramdahl Kristine Syversen fra Hobøl. De to giftet seg og fikk med tiden hele ti barn – Judith, Ruth, Johannes, Boas, Lydia, Liv, Elias,

Konfeksjonsfabrikken i Pellygaten 29-31. Virksomheten ble flyttet til St. Mariegate 80 i 1962.

Johannes Ramdahl kom til Sarpsborg fra Halden i 1915.

Page 5: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon 5

Daniel, Abigael og Samuel. Sistnevnte døde etter kun en uke og flere av de andre har også gått bort.Johannes Ramdahl giftet seg altså i 1920 og i samme år, begynte han for seg selv. Johannes Ramdahl etablerte en forretning han kalte Sarpsborg Pressingklubb. Lokaler hadde Ramdahl i Pellygata 24, der han drev som skred-der. Han påtok seg også omsying av klær, reparasjoner og pressing av klær. På den måten hadde virksomheten flere bein å stå på. Det var altså her i 1920 at Brødrene Ramdahl, slik vi kjenner butikken i dag, egentlig så da-gens lys.

Slitsomme årDet var slitsomme år for Johannes Ramdahl og hans hustru Kristine. Den store ungeflokken krevde sitt og det samme gjorde forretningen, men hele familien sto last og brast med virksomheten. Kristine arbeidet i butikken og etter hvert hjalp barna til. Judith lærte tidlig å sy ves-ter og bukser. Pressingklubben gikk etter hvert meget bra og den driftige Johannes kjøpte i 1922 Pellygata 35, der han fortsatte driften. I 1953 etablerte han egen kon-feksjonsfabrikk i bygget.

Selv om Judith, gift Skarpnord, i alle år har drevet som skredder og sydame, så er det Johannes, Elias og Daniel som foreløpig har satt sine dypeste spor i firmaet Brø-drene Ramdahl. Johs. Ramdahl jr. ville egentlig bli murer, men det var ikke lærlingeplasser å oppdrive. Dermed bar det rett inn i skreddernes verden for den unge herre-mannen. Johs. hadde håndlag og lærte raskt å sy bukser. Imidlertid satte den annen verdenskrig en stopper for den videre skredderkarrieren. 17-åringen flyktet til Sveri-ge. Han ville slåss for fedrelandet og målet var å komme seg til England, men Johs. Ramdahl kom ikke lenger enn til nabolandet, der han ble satt til å sy bukser i forleg-ningen han bodde. Etter hvert gikk sarpingen lei og ble skogsarbeider og gårdsgutt, før han igjen tok opp skred-derjobben. Nå havnet Ramdahl hos de mer anerkjente fabrikkene Widengreen og Vingåker, der Johs. Ramdahl jr. lærte mer og utviklet kunnskapen innen faget. Sve-rige-oppholdet og jobben hos Vingåker fikk for så vidt positive følger for Brødrene Ramdahl, for etter krigen og førti år fremover kjøpte Sarpsborg-forretningen dresser av nettopp Vingåker.

Tilbake i Sarpsborg Johs. Ramdahl jr. kom tilbake til Sarpsborg i juni 1945 og begynte umiddelbart å jobbe på skredderverkstedet til sin far. Det var en langt mer kunnskapsrik og selvstendig mann som var i sving sammenlignet med før han reiste. Johs. Ramdahl jr. tryllet frem de fineste dameklær i til-legg til herreklærne, og i 1946 avla han svenneprøve og kunne kalle seg herre- og dameskredder. Akkurat som faren.

Skreddervirksomheten var omfattende med mange mennesker i sving. Tidlig på 1950-tallet kom Elias med på laget og noe senere kom også Daniel inn i butikkdrif-ten. Konfeksjonsavdelingen ble nemlig flyttet i 1954 til Pellygata 29-31 og med det trengte man flere ansatte, for noen måte også passe driften i Pellygata 35. Daniel ble i så måte også en viktig brikke siden han hadde butik-kerfaring fra Einar Skaarberg og Hans Olsen Eft.

Brødrene Elias, Daniel og Johs Ramdahl (jr), sammen med faren Johs Ramdahl. Sistnevnte grunnla firmaet for 95 år siden.

St. Mariegate 80 ble restaurert utvendig i 1970.

Utstillingsvinduene hos Brødrene Ramdahl ved åpningen av den nye forretningen i St. Mariegate den 8. november 1962.Johannes Ramdahl kom til Sarpsborg fra Halden i 1915.

Page 6: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon6

Johs Ramdahl har drevet butikken i gågata siden 1992.

Johs. Ramdahl har fått med seg sønnen Eirik på eier- og driftssiden, så det er altså tredje og fjerde generasjon Ramdahl som i jubileumsåret fronter butikken.

Page 7: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon 7

NYTTÅRSFEST PÅ TORGETI SARPSBORG

VELKOMMEN TIL

Egen fabrikkKonfeksjonsfabrikken i Pellygata 29-31 fikk navnet Brødrene Ramdahl og virksomheten holdt hus her helt til 1962, da brødrene Johs jr., Elias og Daniel valgte å flytte alt sammen til St. Mariegate 80. En eiendom trioen hadde kjøpt tidligere samme år.Etter flere måneder med hardt dugnadsarbeid åp-net Brødrene Ramdahl ny forretning i St. Mariegate 80. november 1962 – i god tid før julehandelen star-tet. En julehandel som tok helt av og ble en suksess uten sidestykke.

Måtte velge strategiEtter hvert vokste det seg frem en situasjon der de tre brødrene Ramdahl måtte foreta et valg. Skulle man satse både på konfeksjonsfabrikken og butik-

ken eller kutte ut en av delene? Valget falt på butik-ken og sett i etterpåklokskapens lys, er det ingen tvil om at det var et korrekt valg som ble truffet. Konfeksjonsfabrikken ble lagt ned i 1965 og brø-drene kunne ha fullt fokus på forretningsdelen. Tek-stilindustrien i Norge hadde sett sine beste dager allerede på dette tidspunktet.

Er fornøydButikken ble utvidet og pusset opp i 1970 og siden har Brødrene Ramdahl stått fjellstøtt. Etter en lang periode med salg av vernetøy og dameklær, er for-retningen tilbake til utgangspunktet: Salg av herre-klær av solid kvalitet er hovedgeskjeften.

Brødrene Johs. jr, Elias og Daniel er for lengst ute

av driftsbildet. Fra 1992 har sønnen til Johs jr., med samme navn, ledet selskapet. En periode sammen med onkel Daniel, men nå nyter også han sitt vel-fortjente otium som bror Elias. Johs. Ramdahl har fått med seg sønnen Eirik på eier- og driftssiden, så det er altså tredje og fjerde generasjon Ramdahl som i jubileumsåret fronter butikken. En sterk pre-stasjon i seg selv.-Vi er fornøyd med tingenes tilstand og ser lyst på situasjonen. Samtidig som vi må være endringsvil-lige skal vi holde på konseptet med kvalitet og god service. Akkurat dette går nemlig aldri av moten, mener Johs. og Erik Ramdahl.

Vi gratulerer Brødrene Ramdahl

med 95 år!

Hunter Textile asTvetenveien 30, Postboks 107 Bryn

0611 Oslo

Page 8: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon8

Terje Pettersen er godt kjent hos Brødrene Ramdahl. Han har nemlig vært kunde i forretnin-gen siden ungdomsårene og 63-åringen har ingen planer om å endre på kjøpsvanene. Til det er han altfor godt fornøyd med servicen hos 95 årsjubilanten.

Terje Pettersen har handlet hosBrødrene Ramdahl i snart 50 år

-I 2017 har jeg vært kunde hos Brødrene Ramdahl i 50 år. Jeg er egentlig litt stolt av det, innrømmer Terje Pettersen og smiler.

RelasjonerStolt kan eierne av Brødrene Ramdahl også være, for det er ikke så mange for-retninger som kan vise til slik kundetilfredshet.-Det startet med relasjonen til Daniel Ramdahl og for så vidt Sarpsborg Fotball-klubb. Siden har jeg vært trofast kunde og det er kun få plagg, om noe i det hele tatt, jeg opp gjennom årene har kjøpt i andre butikker. Familien min kjøper gavekort her til jul og fødselsdager. Alle som kjenner meg vet at jeg vil handle hos Brødrene Ramdahl.

Bor i MysenTerje Pettersen er sarping, født og oppvokst i sentrum. I 1974 flyttet han imidlertid til Indre Østfold og der har han bodd siden. Like fullt reiser han til hjembyen for å handle klær. Nå er Terje pensjonist, men tidligere reiste han verden rundt som selger av legemidler. Selv ikke de beste motebutikkene ute i den store verden fristet Terje. Han har vært trofast mot Brødrene Ramdahl.-Hvorfor en slik lojalitet?-Produktene kan jeg for så vidt få hvor som helst. Det handler om service og det å bli sett som kunde. Der det er trivelig å handle kjøper jeg det som jeg trenger.

Høy servicegradTerje Pettersen understreker at servicebegrepet er viktig. Med service mener den tidligere selgeren, og nå lokalpolitikeren fra Mysen, at han opplever noe mer enn forventet. Servicegraden er alltid meget høy hos Ramdahl.-Mange forretninger har mye å lære av klesbutikken i Sarpsborg. Butikker der de ansatte er mer opptatt av å snakke i telefonen og smatte på en tyggegummi får ikke meg som kunde, sier Terje Pettersen bestemt.

I 2017 har Terje Pettersen vært fast kunde hos Brødrene Ramdahl i 50 år.

Page 9: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon 9

DITT EVENTYR BEGYNNER HERNISSAN QASHQAI MED ALL-MODE 4x4-i

Forbruk blandet kjøring/utslipp CO2 og NOx: Fra 0,38 l/mil - 0,6 l/mil, fra 99 g/km - 138 g/km, fra 9,28 mg/km - 40,5 mg/km. Avbildede modeller kan ha ekstrautstyr. Vi tar forbehold om trykkfeil. *Gjelder leasing og lån. Tilbudet gjelder til 31.12.2015. Finansieringseksempel lån: 1,99 % nom./4,58 % eff. Egenkapital 35 % Lånebeløp kr 153 025 o/3 år. Etableringsgebyr kr 2767,- Totalkostnad kr 239 415.

FRA 256 900 KRNISSAN QASHQAI

Uansett hvor det urbane livet fører deg – teknologien i All-Mode 4x4-i, de toppmoderne nettegenskapene og det intelligente veisensorsystemet gir deg tryggheten du trenger for å kjøre inn i det ukjente. Start eventyret i den ultimate urbane crossoveren.

NÅ MED FRITT VALG AV TILBEHØR TIL 10 000 KRKAMPANJERENTE 1,99 %*

Page 10: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon10

Cathrine Johansen og Alexander Engebretsen jobber hos Brødrene Ramdahl i Sarpsborg. Begge stortrives med å selge klær og Cathrine har vært ansatt i forretningen helt siden 2008. Alexander startet for tre år siden.

Trives med å selge herreklær

-Det er spennende og utfordrende med klær. I kles-bransjen skjer det alltid forandringer og så har vi veldig mange gode, trofaste kunder. De er alle trive-lige, så arbeidsdagene god fort unna, sier Cathrine Johansen.

Dameklær førstCathrine Johansen startet med å selge dameklær hos Ramdahl Femme, som lå der Sarpsborg Glass & Gaver holder til i dag. Da butikken ble lagt ned, fikk Cathrine jobben med å selge klær til herrer. Det angrer hun altså ikke på.-Herrene vet hva vi de vil, men samtidig er de nok noe lettere å påvirke. Jeg forsøker å rettlede kun-dene etter beste evne og derfor ønsker jeg gjerne at mannfolkene velger noe fargerikt til dressen, som ofte er mørk blå, svart eller grå. En skjorte og slips som bryter litt bidrar til antrekket blir veldig bra.

Selger mange dresserBrødrene Ramdahl selger mange dresser, penbuk-ser og jakker i løpet av året. Det er viktig at klærne sitter godt og er behagelig å ha på seg. Alexander Engebretsen føler at noe av det beste med jobben, er at han har muligheter for å foreta justeringer og tilpasninger til den enkelte kunde.

-Det er mye mer utfordrende å jobbe i en butikk som vektlegger service og hvor du har muligheten til å påvirke klesvalget til kunden på en annen måte enn i en kjedebutikk på et stort kjøpesenter. Vi fore-tar de individuelle tilpasningene som er nødvendig. Vi legger opp og syr inn klær etter behov, sier En-gebretsen, som har jobbet hos Brødrene Ramdahl siden høsten 2012.

Interessert i klær-Hvordan havnet i klesbransjen?

-Jeg har alltid vært mer enn gjennomsnittlig in-teressert i klær, så når sjansen bød seg slo jeg til. Tidligere jobbet jeg i bilforretning, sier Aleksander Engebretsen.Cathrine Johansen har gått læretiden hos Brødrene Ramdahl og har også tatt fagbrev. I tillegg til å selge klær, er hun også interessert i innkjøp av klær. Det er viktig å fornye seg og treffe riktig på dette punk-tet. Brødrene Ramdahl, som alle andre klesbutikker, ligger i forkant og kjøper inn varer for våren om høsten året i forveien.-Det å følge med i motebildet er viktig, selv om vi er en tradisjonell og noe konservativ forretning. Det skjer alltid noe når det gjelder farger og fasonger. Vi må holde oss oppdaterte, påpeker Johansen.

Cathrine Johansen og Alexsander Engebretsen jobber begge med å selge herreklær hos Brødrene Ramdahl.

Page 11: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon 11

VI HAR LEVERT SLIPS, SKJERF OG TILBEHØR TIL BRØDRENE RAMDAHL I EN ÅRREKKE!

Page 12: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon12

1920-2015 95 år med herrekonfeksjon

BRØDRENE RAMDAHLFESTDAGER 21.-24. OKTOBER

program

konkurranse!

20%varebeholdningen( kan ikke kombineres med andre jubileumstilbud )

på hele 21.-24. OKTOBER

skjorter FRA eterna, link, frislid, oscar

SORT dressdress fra diegel, hvit skjorte

fra eterna, valgfritt silkeslips

dressjakkefra frislid

ytterjakkeret utvalg ytterjakker

før opptil kr 1.198,- før opptil kr 1.198,- før kr 6.194,-

før kr 2.995,- spar kr 798,-

jubileumspris

195,-jubileumspris

genserediverse merker

jubileumspris

195,- 3.495,-

jubileumspris jubileumspris795,- 1.495,- ta3betal2

jeansfra wrangler

onsdag: åpent 09-20, servering av kaffe og kake, musikk, ansiktsmaling for barn 14-18TORSdag: åpent 09-20, servering av kaffe og kake, musikk, ansiktsmaling for barn 14-18FREdag: åpent 09-20, servering av kaffe og kake, musikk, ansiktsmaling for barn 14-18LØRdag: åpent 09-16, servering av kaffe og kake

vinn gavekort på kr 1000,-svar på spørsmålene!

1. hvem er dagens drivere av brødrene ramdahl?

2. når åpnet brødrene ramdahl i dagens lokaler?

3. hvem startet brødrene ramdahl?

ditt navn:

ditt telefonnummer:

svarfrist 14. november. kupongen leveres hos brødrene ramdahl, st. mariegate 80.

vinneren vil bli kontaktet.

Page 13: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon 13

1920-2015 95 år med herrekonfeksjon

BRØDRENE RAMDAHLFESTDAGER 21.-24. OKTOBER

program

konkurranse!

20%varebeholdningen( kan ikke kombineres med andre jubileumstilbud )

på hele 21.-24. OKTOBER

skjorter FRA eterna, link, frislid, oscar

SORT dressdress fra diegel, hvit skjorte

fra eterna, valgfritt silkeslips

dressjakkefra frislid

ytterjakkeret utvalg ytterjakker

før opptil kr 1.198,- før opptil kr 1.198,- før kr 6.194,-

før kr 2.995,- spar kr 798,-

jubileumspris

195,-jubileumspris

genserediverse merker

jubileumspris

195,- 3.495,-

jubileumspris jubileumspris795,- 1.495,- ta3betal2

jeansfra wrangler

onsdag: åpent 09-20, servering av kaffe og kake, musikk, ansiktsmaling for barn 14-18TORSdag: åpent 09-20, servering av kaffe og kake, musikk, ansiktsmaling for barn 14-18FREdag: åpent 09-20, servering av kaffe og kake, musikk, ansiktsmaling for barn 14-18LØRdag: åpent 09-16, servering av kaffe og kake

vinn gavekort på kr 1000,-svar på spørsmålene!

1. hvem er dagens drivere av brødrene ramdahl?

2. når åpnet brødrene ramdahl i dagens lokaler?

3. hvem startet brødrene ramdahl?

ditt navn:

ditt telefonnummer:

svarfrist 14. november. kupongen leveres hos brødrene ramdahl, st. mariegate 80.

vinneren vil bli kontaktet.

Page 14: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon14

Brødrene Ramdahl har mange bedriftskunder og flere av disse har vært lojale i årevis. Brennes Auto er blant de mest trofaste av alle.

Brennes Auto har vært trofast bedriftskunde i «alle» år

-Vi har nok handlet hos klær hos Brødrene Ramdahl siden midt på 70-tallet, sier salgssjef hos Brennes Auto, Tore Pettersen.

Stilige herrer…Tore Pettersen har, akkurat som daglig leder Kåre Lunde, jobbet hos Brennes Auto i alle år. Pettersen henter et gammelt bilde, der vi ser en ung salgssjef, gründer Kjell Brenne og Jan Nordtug. Brenne er død, mens Nordtug startet som kjent Nordtug Bil senere. I stilig antrekk, etter datidens mote, står de tre herre-ne med blazer med Brennes Auto emblem på jakka ved siden av Datsun, som er forgjengeren til Nissan.

-Vi hadde slips, pen jakke og pen bukse. Det var an-trekket på jobben den gangen, minnes Pettersen og smiler bredt.

Broderte logoer-Hvilket antrekk kjøper dere hos Brødrene Ramdahl i dag?-Det blir pene bukser, skjorter og gensere med bro-dert logo på. Vi er bokstavelig talt litt løsere i snip-pen i dag. Vi er veldig godt fornøyd med kvaliteten og servicen hos Brødrene Ramdahl, sier Tore Petter-sen.

Tore Pettersen og Brennes Auto er gode, lojale kun-der hos Brødrene Ramdahl.

Stilige herrer på 70-tallet – med klær fra Brødrene Ramdahl. Fra venstre: Tore Pettersen, Kjell Brenne og Jan Nordtug.

Tore Pettersen, salgssjef hos Brennes Auto.

Page 15: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon 15

ÅPNINGSTIDER: Mandag-fredag 09-17 • Torsdag: 09-19 • Lørdag: 09-15

5 GRATIS KUNDEPARKERINGSPLASSER

Pellygaten 71 - SarpsborgTlf. 69 15 42 22

DET LILLE VAREHUS MED DET STORE UTVALG: ETABL. 1896. 119 ÅR

1300 kvm.

HØSTENS NYHETER!2. ETG. ØSTFOLDS STØRSTE UTVALG AV DAME YTTERJAKKERVi har ny heis fra 1. etg. til 2. etg.

1. ETG. SKOAVD.

2. ETG. PELSAVD.

Nå mange modellerskoletter÷50%

- Korte jakker- 3/4 jakker- Lange kåper- Dunjakker- «Dyne»jakker+ mye, mye merStr. 34-52

Byens eldste butikk!

Vi er 120 år i 2016!

Østfolds største utvalg av damesko og støvletter fra

Vi har ett av Norges største utvalg av lammeskinnsjakker - 3/4 kåper

Vi harogsåherre-modeller

Vi har støvletter medekte lammeskinns pelsfor

Mange restestativer med flotte modeller!

Her kan du gjøre et kupp!!÷50%NB! Ikke avbildet modeller

Nå mange modeller

høye støvletter÷50%

Page 16: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon16

Vi gratulerer

95 årNå i oktober fyller

Brødrene Ramdahl hele 95 år!Vi gratulerer en av byens eldste

butikker med dagen!

Vi gratulerer

95 årNå i oktober fyller

Brødrene Ramdahl hele 95 år!Vi gratulerer en av byens eldste

butikker med dagen!

St. Mariegt. 82 (midt i gågata), 1706 Sarpsborg - Tlf.: 69 15 10 88

Vi gratulerer «naboen» med jubiléet!

RØVERKJØP!Blomster i forskjellige farger med lys

kun kr 250,-

VI FØRER MERKEKLÆRFra blant annet Brandtex og Signature

Foto

: Bya

vise

n S

arp

sbor

g/T

om H

elg

esen

Du finner oss i gågata i Sarpsborg,ved siden av Gullsmed Kyrre Berg.

Spennende utvalg i klær til voksne damerVi har egen kolleksjon. Velkommen til vår lille fargerike butikk!

Klær fra egenkolleksjon

Page 17: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon 17

MIDT I GÅGATA I SARPSBORG!

God og myk ullkvalitet, gir komfort

for dine fotter!

Rakkestad Sogneselskap er ditt førstevalg på

Maskiner og Forbruksvarer tilIndustri og Landbruk

elektroverktøy - luftverktøy - håndverktøy sveisemaskiner - sveisegass - bilrekvisita

smøreoljer - arbeidstøy - verneutstyrskogsutstyr - hageprodukter - bolter

skruer - elektriske artikler - lagerslipeprodukter - gjengetapper

spesialutstyr til industrien

69 22 70 70Sagveien 8, 1890 Rakkestad

FAGHANDELDin www.raso.noLandbruk - Industri - Håndverktøy

Page 18: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon18

Det går mot at slagene på dressjakkene blir stadig mindre og at buksene blir smalere. Jordfarger er trendy for herremoten i 2015 og 2016. Ellers er fargene sort, grå og blått som alltid en sikker vinner når det gjelder herremote.

Høst og vintermotenSmale slag på jakka og smalere bukser har vært gjennomgangsmelodien i motebildet en periode. Trenden forsterkes ytterligere.-Det blir smalere og smalere, men vi har dresser jakker og bukser av mer ordinær type også. Vi har et variert utvalg, så alle som ønsker mer tradisjonell passform får det hos oss, opplyser, Cathrine Johan-sen hos Brødrene Ramdahl.

Alle skal jeansEllers er jeans en salgsvinner, som dress, jakke og bukse, hos Brødrene Ramdahl. En hver herregarde-robe bør bestå av jeans i flere farger og fasonger. Jeans er praktisk og kan kombineres med dress-jakke, genser eller jakke.

-Jeans er et allsidig plagg, fastslår Alexander Enge-bretsen hos Brødrene Ramdahl.

Årets gensermote er røff, ofte med flettestrikk. Strikk med maskulint uttrykk finnes i butikken nå. Cowboy-stilen med rutete skjorte er heller ikke gått av moten. Tynn pen skjorte gir et slags uttrykk, mens de mer myke workwear-skjortene gir et annet uttrykk. Hvert til sitt bruk, men begge skjortetypene duger i dagens motebilde.

-Strukturen i skjorta er viktigere enn selve fargen for å skape et maskulint uttrykk, fastslår Cathrine Johansen og Aleksander Engebretsen

Ytterplagg viktig-Hva med ytterplagg?-Vi selger mye dunjakker av det moderne, lette sla-get. Halvlange frakker av forskjellige typer går det også en del av. Ytterplagget bidrar jo til å skape et individuelt preg.

Det er viktig å kunne kombinere nye plagg med dem man allerede har i garderoben.

Page 19: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon 19

???????

Gratulerer med fylte 95 år!

Alf Graarud Motor ASHaugeveien 8, 1738 Borgenhaugen

Tlf 69 13 71 71

Velkommen til julebord hos Knossos!

Vi har tradisjonell julemat, i tillegg til greske og internationale retter.

Vi holder åpent i romjulen! Alle rettigheter!

Pizzanini har nå åpen bar fredag og lørdag fra 23.00-02.00 (20års grense)

Midt i gågata i Sarpsborg - Tlf 69 12 19 99

Høstens og vinterens nyheter er på plass!

GRATULERER MED

95 ÅRS JUBILEET!

Page 20: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon20

DOVRE

Gratulerer med 95 års jubileet...

...og takk for mange

års samarbeid!

Page 21: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon 21

Malingen alle snakker om!

Kalkmaling med utrolig effekt!

Pure & Original

Gir spennende betongstrukturer

på nesten alle overflater

Kom innom for flere knallgode tilbud! Velkommen!Forbehold om utsolgt og trykkfeil.

Borggt. 8 Tlf.: 69 14 83 60 - www.fargerike.noBorggt. 8 Tlf.: 69 14 83 60 - www.fargerike.noBorggt. 8 Tlf.: 69 14 83 60 - www.fargerike.no

Maling Tepper

Byens fargehandel!Østfolds råeste utvalg i salongtepper!

Kom og bli imponert

Eneste i Østfold som lagerfører STORE str.eks.: 200 x 290 - 240 x 340 - 300 x 400

Page 22: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon22

-Brødrene Ramdahl har meget stor betydning for handelen og aktiviteten i Sarpsborg sentrum, mener daglig leder iSarpsborg Hun benytter anledningen til å gratulere den tradisjonsrike forretningen med 95 årsjubileet.

stor betydning for sentrum

Marit Bjørnland påpeker at Brødrene Ramdahl er blant forretningene i Sarpsborg som også markedsfører seg utenfor byens grenser, og det er viktig.

Samspillet viktig-Det at næringslivet i Sarpsborg markedsfører sin virksomhet utenfor Sarpsborg grenser betyr mye med tanke på at vi ønsker å vise frem at Sarpsborg er en god by å bo i og ikke minst handle i, sier den daglige lederen og legger til at det er nettopp samspillet mellom en rekke aktører som fører til denne måloppnåelsen.

Brødrene Ramdahls jubileumsfeiring er på mange måter opptakten til neste år 1000 årsjubileumsfest. En storstilt fest, der brikkene nå etter hvert faller på plass.

Tusenårsfest-Sarpsborgs tusenårsfest starter opp på Nyttårsaften i år og det vil foregå en rekke arrangementer gjennom hele 2016.-På Nyttårsaften vil det bli underholdning på torget og stort fyrverkeri. Den stør-ste festen blir i Hafslundparken 29. og 30. juli. Det er dette som blir den offisielle bursdagsfeiringen. Vi ønsker alle velkommen til byens store bursdagsfeiring, til å besøke Brødrene Ramdahl og alle de andre flotte butikkene i Sarpsborg, sier Marit Bjørnland.

Marit Bjørnland, daglig leder iSarpsborg, gratulerer Brødrene Ramdahl med 95 årsjubileet og ønsker velkommen til tusenårsfest i Sarpsborg.

Vi gratulerer Brødrene Ramdahl

med 95 år!

Tuneveien 97, 1712 GrålumTelefon 69 10 44 30 - [email protected]

www.centerrevisjon.no

Page 23: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon 23

DIEGEL

Gratulerer medde første 95 år,og lykke til medde 95 neste !

www.sparebank1.no/ostfold-akershus

Hurra!

Page 24: Ramdahl 2015

BRØDRENE RAMDAHL 1920-2015 - 95 ÅR med herrekonfeksjon24

1920-2015 95 år med herrekonfeksjon

BRØDRENE RAMDAHLFESTDAGER 21.-24. OKTOBERGJØR FANTASTISKE JUBILEUMSKUPP PÅ

SKJORTER-GENSERE-dressjeans-ytterjakker-dressjakke

varebeholdningen

( kan ikke kombineres med andre jubileumstilbud )

20%på helepå hele