Klict 5 2015

28
nummer 5 • november 2015 Sweegers en de Bruijn In de wolken met 3D Augustinus Het fundamentele verschil S.K.S. Process Components Het adres voor rvs Actief Interim (Pro) Actief Hoe ICT werkt voor MKB’ers, ook in úw regio

description

Relatiemagazine van Solipsis Managed Services

Transcript of Klict 5 2015

Page 1: Klict 5 2015

nummer 5 • november 2015

Sweegers en de Bruijn In de wolken met 3D

Augustinus Het fundamentele verschil

S.K.S. Process Components Het adres voor rvs

Actief Interim (Pro) Actief

Hoe ICT werkt voor MKB’ers, ook in úw regio

Page 2: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 32 • Klict 5 - 2015

In deze uitgave:

3 Voorwoord

4 UCC Coffee Benelux

7 UniePlaza

8 Lensen Projectinrichters

10 Data Center Brabant

12 Sweegers en de Bruin

14 Tennisvereniging De Molenwiek

14 Voetbalclub Nivo Sparta

Klict is het relatiemagazine van Solipsis Managed Services b.v.

7

8

22

1812

Solipsis Managed Services b.v. Postbus 2209 t: +31 88 599 16 08 i: www.solipsismanagedservices.nlSchimminck 1, 5301 KR Zaltbommel 5300 CE Zaltbommel f: +31 88 599 16 01 e: [email protected]

Solipsis Managed Services b.v. is onderdeel van de Solipsisgroep, waartoe ook Solipsis b.v., Holland House b.v. en IntraData b.v. behoren.

15 Uittips in de regio

16 Augustinus

18 Golfclub De Dorpswaard

20 Actief Interim

22 6 vragen aan de servicedesk

24 S.K.S. Process Components 26 Het Klict met Solipsis

27 Klict Kort

Page 3: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 32 • Klict 5 - 2015

voorwoord

Gewaardeerde lezer,

De afgelopen maanden hebben wij weer met gedreven MKB’ers mee mogen denken. Solipsis droeg met haar expertise bij aan ICT-oplossingen met uiteen-lopende, omvangrijke en complexe maar ook relatief eenvoudige projecten.

Met trots laten we in deze editie -al weer de vijfde uitgave van de Klict- klanten aan het woord over onder andere: betrouwbare rekenkracht uit de cloud (bijvoorbeeld met een CAD-omgeving), op maat ontwikkelde software voor de inzet van betonpompen en –molens en een schaalbare ICT-omgeving die meebeweegt met de omvang van de organisatie én de investeringen.

ICT in de cloud, eventueel in combinatie met een SaaS-omgeving, neemt sterk in populariteit toe. Niet voor niets leest u daarom op de volgende pagina’s meer terug over virtuele ICT in de verhalen van onze klanten. Mobiel, locatie-onafhankelijk kunnen werken, mee kunnen bewegen met uw behoefte aan op- en afschaling en aanspraak kunnen doen op schaalbare hard-ware zonder investeringen worden steeds belangrijkere factoren. Een andere factor is het beheer. De technische mogelijkheden blijven groeien. Het beheer van de ICT-infrastructuur en de beveiliging van uw data vraagt dus steeds meer specifieke kennis en ervaring. Sleutelfactoren waarom ondernemers meer en meer kiezen voor het deels of volledig outsourcen van ICT. Wilt u uw organisatie op cloudability laten toetsen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

We wensen u veel leesplezier.

Goossen de Bruindirecteur Solipsisgroep

Ook een verhaal voor in de Klict en

(nog) geen klant? Stuur een berichtje

naar [email protected] of bel met

Heidi van Leerdam, (0418) 57 61 00

voor de mogelijkheden.

Page 4: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 54 • Klict 5 - 2015

Koffie- en theeproducent UCC Coffee Benelux b.v. ervaringen

Met zorg geteeld,

Page 5: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 54 • Klict 5 - 2015

UCC Benelux, producent van de in Nederland meest genuttigde drank, is gevestigd in Bolsward. Haar - in tijden van drukte 24/7 draaiende - fabrieks- en kantooromgeving wordt bemand door 180 medewerkers. Naast koffiebonen wordt hier ook thee verwerkt tot eindpro-duct voor de detail handel. Als consument komen we deze producten tegen in de schappen van de supermarkt, in met name de huismerken.

“We hebben een zeer stabiele positie op de Nederlandse markt en onze ambitie is ook buiten Nederland verder te groeien zoals we in delen van Scandinavië al enige tijd doen”, aldus finan cieel directeur Anne Jan Leegstra. Bij UCC wordt zoals in menig ander Nederlands kantoor ’s ochtends begonnen met een kop koffie. Dezelfde koffie is hier in Bolsward alles waar het om én voor draait.

organisatie: UCC Coffee Benelux b.v. gevestigd te: Bolsward website: ucc-europe.co.uk/nl medewerkers: 180

Compleet en werelds concern UCC Benelux, voorheen in Nederland ook bekend als United Coffee, is sinds 2012 onder-deel van het concern UCC. Moederbedrijf UCC is in 1933 gestart in Japan, hetzelfde land dat ooit door de handel van de Nederlandse VOC voor het eerst kennis maakte met koffiebonen.

UCC bestaat 82 jaar en heeft in Europa alleen al 1.200 werknemers bij koffiebranderijen in vijf landen. UCC behaalt € 400 miljoen omzet op jaar-basis uit onder meer 70.000 ton groene koffie. Sinds 1990 is zij in Europa marktleider op het gebied van duurzaam geteelde koffie en thee. “We helpen u graag te genieten van koffie die iedereen tot voordeel strekt,” is dan ook haar lijfspreuk. Het concern omvat naast verwer - kingsfabrieken en kantoren ook plantages en een academy.

Page 6: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 76 • Klict 5 - 2015

ervaringen

gemaakt in een technisch en een functioneel niveau. Ook is gekeken naar het verschil tussen de kantoor automatisering en de industriële automatisering. De focus op de bedrijfsprocessen en de noodzakelijke 24/7 support zijn leidend geweest in de keuze voor de uiteindelijke oplossing. Alle bedrijfskritische processen zijn bekeken en het tijd- en plaatsonafhankelijk werken is meegenomen. Van een on-premise- omgeving is UCC onder begeleiding van Solipsis met haar complete ICT overgestapt naar een volledig schaalbare Cloud-oplossing; Dedicated vCloud.

Robots en dataNaast de vernieuwde ICT-omgeving is het productieproces in de fabriek het afgelopen jaar ook verder geautomatiseerd. Leegstra: “Arbeid is op een aantal plaatsen in het proces overgenomen door robots die ons de mogelijkheid bieden data op te slaan. Deze data kan gebruikt worden om efficiënter te werk te gaan. Waar zit verspilling, waar kunnen we het proces versnellen, verbeteren? De software registreert exact waar grondstoffen meer aandacht vragen en waar verspilling verder beperkt kan worden. De aansturing van de koffieboonbranders bijvoorbeeld gebeurt deels geautomatiseerd. Zeker tijdens onze piekmaanden vormt de ICT een essentiële rol op het gebied van stuurbaarheid en procesoptimalisatie. Maar ook aan de kantoorkant, waar de back-office nu plaatsonafhankelijk kan doorwerken. «

KoffietijdDe prijs van koffie fluctueert. Dit wordt onder meer veroorzaakt doordat de oogst van koffie weersafhankelijk is. “Als er in Brazilië een aanhoudende periode met regen is, zien we wereldwijd de prijzen per baal bonen stijgen. Er wordt ook veel gespeculeerd op de koffie-markt. We zeggen wel eens 'Koffie is net olie',” aldus Leegstra.

De koffieafzet is in Nederland onder meer afhankelijk van het seizoen. Leegstra.: “Er wordt hier 's winters meer koffie gedronken dan 's zomers”. En ook bij koffie geldt: smaken verschillen. “Bij onze Japanse vestigingen zien we een constante vraag naar koude koffie. In ons land zien we juist een (nog) sterkere verschuiving ontstaan in de vraag naar koffiebonen en capsules in plaats van filterkoffie.”

Koffie en ICTHet is voor UCC van essentieel belang dat haar ICT naar behoren functioneert. “Ons complete bedrijfs proces staat of valt ermee,” stelt Leegstra. “De ICT-omgevingen van zowel het kantoor als de fabriek hebben recent een upgrade gekregen. Samen met Solipsis Managed Services hebben we opnieuw naar de ICT-omgeving gekeken waarbij rekening gehouden is met factoren als beschik-baarheid, veiligheid én schaalbaarheid.” In nauwe samenwerking met het management van UCC is veel tijd geïnvesteerd in een blauw-druk van de ICT-omgeving. Hierbij is onderscheid

Page 7: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 76 • Klict 5 - 2015

Centraal in Nederland gelegen treffen we UniePlaza. Dit vergader-centrum in Culemborg vormt een perfecte uitvalbasis voor zakelijke bijeenkomsten maar ook voor flexwerkers die voor een aantal uren een fijne werkplek zoeken. Met zes ruim opgezette zalen en een restaurant met buitenterras biedt UniePlaza flexibel plaats voor groepen tot 200 personen.

“De zalen zijn voorzien van de modernste audiovisuele apparatuur. Van informele borrel tot training inclusief desktops; bijna alles is mogelijk. We werken samen met lokale cateraars waardoor we de bijeenkomst ook culinair goed kunnen aankleden,” aldus eventcoördinator Mieke van Dam. Het gebouw is gelegen in de wijk Lanxmeer en maakt samen met woningen, andere bedrijven en kantoren onderdeel uit van een ecologisch stadslandschap. Deze wijk is bij uitstek een voorbeeld van duurzame stedelijke ontwikkeling. UniePlaza - tevens thuisbasis van Vakbond De Unie - is gebouwd van natuur-lijke materialen en gaat qua architectuur volledig in haar omgeving op. Van Dam: “Het gebouw is natuurlijk ook duurzaam wat energie verbruik betreft. De ramen bijvoorbeeld zijn van warmte- én koudewerend materiaal, zodat de klimaatbeheersing het hele jaar door tot een minimum beperkt blijft.”

UniePlaza ligt tussen ’s-Hertogenbosch en Utrecht, tussen de snelwegen A2 en A15 in. Het vergadercentrum is zowel per auto als per trein zeer goed bereikbaar; het heeft voldoende gratis parkeergelegenheid en ligt op 5 minuten loopafstand van station Culemborg. u Boek uw eerste arrangement met de code SOLUNI15 en ontvang 20% korting op de zaalhuur (korting geldt voor ma t/m vr, 08.30 – 17.00 uur).

Vergadercentrum UniePlaza

Sustainable

uitgelicht

Page 8: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 98 • Klict 5 - 2015

Lensen Projectinrichters

Lensen besteedt ICT-beheer opnieuw uit aan Solipsis Managed Servicesuitgelicht

Lensen Projectinrichters heeft een deel van zijn ICT uit handen gegeven aan Solipsis en Solipsis Managed Services blijft onderdeel van de werkhuisvesting van Lensen te Zaltbommel. Een combinatie die voor beide partijen goed werkt. “Voor tenminste vijf jaar hebben wij onze samenwerking wederom bekrachtigd met een overeenkomst.” Aldus algemeen directeur van de Solipsisgroep Wim J.N. Buitenhuis.

De samenwerking is een voorbeeld van een trend die Edwin van der Waal, commercieel directeur van Lensen omschrijft als teaming. “Solipsis ontzorgt op ICT-gebied. Ook bij onze klanten merken we dat er vraag is naar het volledig ontzorgd willen zijn. Een integrale aanpak als beste oplossing waarbij specialisten zich verenigen. Niet alleen de inrichting van een project maar juist ook de verlichting en ICT-kant daarvan geeft men graag aan een centrale partij uit handen.”

Lensen surrounds you; met expertsHet 50 man sterke team van Lensen bedient onder dagelijkse leiding van Mark Brok en Edwin van der Waal opdrachtgevers vanuit het gehele land. De organisatie heeft vestigingen in Roermond en Zaltbommel, de laatste huisvest tevens een grote showroom. “In ons bijna 40-jarige bestaan hebben we laten zien niet zomaar een projectinrichter te zijn. Onze medewerkers maken het verschil. Een chauffeur bij Lensen is niet iemand die het materiaal van A naar B vervoert. Als een van de bepalende schakels kijkt hij met scherp oog naar hoe het vervoerd kan worden, waar het op de juiste plek binnen de klant locatie staat en hoeveel tijd er voor het product nodig is om bijvoorbeeld te zetten”, vertelt Edwin van der Waal.

Centraal staat centraalWaar een integrale aanpak van een project al eerder benoemd werd, is ook steeds vaker een integrale aansturing een klantbehoefte. Denk bijvoorbeeld aan een kantoorruimte die ’s ochtends al lekker warm is. Of lichtknoppen waarmee de verlichting precies naar wens te regelen is, in verschillende sferen en in verschillende ruimtes. Een goed voorbeeld van deze techniek vind Edwin de toepassing van muziekstoelen in de zorg. “De mp3-speler onder de zitting van deze stoel herkent wie er plaatsneemt en speelt zijn of haar favoriete muziek af. Muziekstoelen worden bijvoorbeeld ingezet in de ouderenzorg; demen-terende ouderen voelen zich hier prettiger door.”Domotica is een systeem dat er voor zorgt dat licht, geluid en andere elektronische onderdelen van de inrichting centraal te regelen zijn. Het gebruiks gemak en daarmee het leefcomfort worden hierdoor verhoogd.

Page 9: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 98 • Klict 5 - 2015

Duurzame belevingWaar andere partijen in de markt zich profileren als de goedkoopste zoekt Lensen telkens naar duur-zame oplossingen. “We investeren in materialen en producten die bijdragen aan ultiem woon-, werk-, relax- en zorgcomfort. Onze creatieve concepten sluiten aan op de behoeften die het nieuwe werken met zich meebrengt.” Het niet plaatsgebonden werken vraagt volgens Edwin binnen de kantoor-muren om een omgeving die zich leent voor vrijer werken. Een loungebank op de route naar de koffieautomaat bijvoorbeeld als onderdeel van het totale belevingsconcept. Een belevingsconcept dat aansluit bij de slogan van Lensen: Lensen surrounds you. «

vlnr: Mark Brok (directeur Lensen), Wim J.N. Buitenhuis (algemeen directeur Solipsisgroep), Edwin van der Waal (commercieel directeur Lensen) en Marien van Bezooijen (directeur Solipsis Managed Services).

en Solipsis verankeren samenwerking

Page 10: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 1110 • Klict 5 - 2015

Datacenter Brabant is een hypermodern datacenter in de regio midden-Brabant. Het is sinds 2011 operationeel volgens de TIER III-specificaties en beschikt over alle belangrijke ISO-certificeringen op het gebied van beveiliging, milieu en kwaliteit. Binnenkort wordt hier ISAE3402, type I aan toegevoegd, een belangrijke certifi-cering voor financiële dienstverleners. Het gebouw – stevig als een bunker, met een dubbele betonnen schil – is gesitueerd op Industrieterrein Haven 7, een toplocatie in Waalwijk. Datacenter Brabant heeft sinds de operationele start een flinke groei doorgemaakt en is bezig met verdubbeling van de capaciteit; er worden twee volledige corridors bij gebouwd.

Hoogwaardige dienstverleningDatacenter Brabant is gespecialiseerd in kwalitatief hoogwaardige dienstverlening die nodig is om de ICT- infrastructuur van bedrijven 24/7 beschikbaar te laten zijn. Gertjan Ketelaars, Sales Manager van Datacenter Brabant: “Tegenwoordig worden datacenters steeds breder ingezet dan puur en alleen voor het onderbrengen van bedrijfskritische ICT-apparatuur zoals servers. Wij bieden verschillende vormen van dienst-verlening. Steeds meer bedrijven kiezen naast co-locatie voor een cloud-oplossing, waarbij Infrastructure as a Service (IaaS) erg populair is.” Data-center Brabant onderscheidt zich door de totaliteit van de dienstverlening. “Die houdt niet op bij het plaatsen van apparaten in ons datacenter”, aldus Ketelaars. “We gaan samen met onze klanten de reis naar de toekomst aan en fungeren daarbij graag als kennis- en sparringpartner.”

Redundant en carrier-neutraalOm de continuïteit te waarborgen en een hoge beschikbaarheid te garanderen is het datacenter volledig redundant uitgevoerd. Het heeft directe glasvezelverbindingen met lokale glasvezelringen van Park-management Waalwijk, Glasnet Heusden en Breedband Tilburg. Het is bovendien via redundante verbindingen gekoppeld aan de AMS-IX in Amsterdam en opereert carrier-neutraal. Datacenter Brabant richt zich op het Brabantse MKB, maar opereert dankzij de snelle glasvezelverbindingen van KPN, Eurofiber en diverse andere nationale carriers, ook op nationaal niveau, van Noord- tot en met Zuid-Nederland.

Datacenter Brabant & Solipsis Managed Services

5 sterren- partners

uitgelicht

Page 11: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 1110 • Klict 5 - 2015

Partnership met SolipsisVoor ICT-dienstverleners zoals Solipsis Managed Services, die op

innovatieve wijze inspelen op de groeiende vraag naar cloud(applicatie)-diensten, biedt Datacenter Brabant een eigen concept. Ketelaars: “Binnen

dit concept zijn wij verantwoordelijk voor de afgesproken uptime van de faciliteiten, zoals ruimte, stroom en verbindingen. Solipsis Managed Services beschikt over de mogelijkheid om klanten onder te brengen in een ‘Private Cloud’, met gegarandeerde uitstekende beschikbaarheid, performance en beveiliging. Binnen ons partnership delen we de visie dat performance en beschikbaarheid van applicaties en data de sleutel zijn voor totale ontzorging van klanten.”

De kracht van het partnership met Solipsis ligt bovendien in de combinatie. “We werken samen met een system integrator zon-

der in elkaars vaarwater te zitten. Dankzij het regionale karakter is het ook mogelijk om snel te schakelen, ook buiten de reguliere

kantoortijden. We hebben hetzelfde DNA en hetzelfde verantwoordelijkheidsgevoel. We gaan voor de klant; die is

belangrijk. De formele handelingen en procesvastlegging volgen later. De klant is koning en die moet eerst worden

geholpen.” Ook Solipsis heeft aangegeven blij te zijn met de samenwerking, weet Ketelaars. “Ze hebben eindelijk

een partij gevonden die het IaaS en SaaS-concept ook op technisch inhoudelijk niveau snapt.” «

5 sterren- partners in ICT

www.datacenterbrabant.nl

Page 12: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 1312 • Klict 5 - 2015

Sweegers en de Bruijn is het grootste gespecialiseerde advies-bureau voor technische installaties in Zuid-Nederland. Ze adviseren een scala aan bedrijven, overheden en bouwpartners op het gebied van comfort, duurzaamheid en veiligheid. Het doel is om een optimale werk- en leefomgeving voor de eindgebruiker te realiseren. Directeur Marco Roeleven: “Dat doen we door ons goed in te leven in de processen van de gebruikers en hun dagelijkse praktijk. Het resultaat waar we naar streven, is het vinden van echte oplossingen voor de eindgebruiker en het toepassen van techniek die waarde toevoegt. Om uiteindelijk een uitstekend gebouw te kunnen realiseren. ICT is hierbij onontbeerlijk want tekeningen en ontwerpen worden digitaal gemaakt en moeten plaatsonafhankelijk beschikbaar kunnen zijn.”

In de wolken met 3D

Sweegers en de Bruijn stapt over op CAD in de cloudervaringen

‘CAD in de cloud’-conceptNa ruim een jaar gezamenlijke voorbereiding volgde een pilot waarbij het CAD-in-de-cloud-concept door Solipsis Managed Services werd neergezet en ingeregeld in de eigen omgeving en applicaties van Sweegers en de Bruijn. CSN Groep stelde de pilotserver beschikbaar. Na de pilotfase was Sweegers en De Bruijn overtuigd en is het bureau overgegaan tot definitieve aanschaf van de hardware. Marco Roeleven: “Het was erg lastig en kostbaar om een 3D virtueel werk station met dezelfde performance als een fysiek 3D werkstation te realiseren. Afgelopen jaar is met

Page 13: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 1312 • Klict 5 - 2015

organisatie: Sweegers en de Bruijn gevestigd te: 's-Hertogenbosch website: www.swebru.nl medewerkers: 36

In de wolken met 3Dinzet van nieuwe technologie zoals het Citrix HDX protocol veel praktijkervaring opgedaan en dat heeft geleid tot een pragmatische oplossing waardoor nu meerdere gebruikers grafische power delen. Hierdoor is de TCO lager dan bij 3D CAD op een traditioneel werkstation.”

Bewezen technologieDe GRID-technologie van NVIDIA laat bedrijven als Sweegers en de Bruijn profiteren van desktop-virtualisatie – de flexibiliteit, beheersbaarheid en veiligheid – zonder iets af te doen aan de volle-dige pc-ervaring voor eindgebruikers en grafische prestaties. GRID K1 and K2 grafische kaarten zijn speciaal ontworpen voor grafische toepassingen in virtuele omgevingen. Het is mogelijk om de grafische kaart als het ware ‘in stukjes te hakken’. Hierdoor beschikt iedere gebruiker over z’n ‘eigen pc’ vanuit de centrale server zonder dat het afbreuk doet aan de performance van de VDI- oplossing wanneer er meerdere gebruikers tegelijkertijd werkzaam zijn op dezelfde host.

CAD in de cloud praktijkTen opzichte van het traditionele model biedt server-based 3D CAD veel voordelen voor zowel het (ICT-)management als de eindgebruiker. Denk aan plaats- en device-onafhankelijk werken met zware grafische applicaties; bescherming van het intellectueel eigendom; efficiënter inzetten van licenties; lagere beheerkosten; een-voud bij het aanbieden en beheren van de BIM/CAD-werkplekken; centralisering en back-up en foutherstel. Roeleven: “Solipsis helpt ons bij het opzetten van de ICT-roadmap want we willen voorop lopen met ICT en dat ook uitstralen naar onze opdrachtgevers. Onze opdrachtgevers vragen daar om en we willen ze dan ook van goede ICT kunnen bedienen. De applicaties rondom CAD zijn zwaar en het is prettig dat ze nu overal beschikbaar zijn.” «

Scan de code en bekijk de bedrijfs-film waarin Marco Roeleven zijn CAD-in-de-cloud-ervaringen deelt.

Page 14: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 1514 • Klict 5 - 2015

Solipsis Managed Services lid businessclub

sportief

Solipsisgroep draagt sport een warm hart toe

Solipsis steunt vanuit haar dochter - maatschappij Holland House het gelijk-namige Holland House toernooi bij tennis vereniging De Molenwiek in Brakel. Het toernooi is door de KNLTB goed-gekeurd en werd dit jaar voor de 26e keer georganiseerd.

Als lid van de KNLTB of een andere bij de ITF aangesloten bond is deelname mogelijk. Al jaren staat daarom het toernooi bij menig tennis-speler in de regio Bommelerwaard op de agenda. Dit jaar vond het plaats van 13 t/m 19 juli. Ruim 330 deelnemers hadden zich aangemeld

Solipsis Managed Services is Business-clublid geworden van voetbalvereniging NIVO Sparta in Zaltbommel. Middels een reclame bord langs het hoofdveld is dat onder andere zichtbaar geworden.

Holland House toernooi 2015

en het mooie weer en het grote aantal bezoekers zorgden voor een gezellige drukte. Het thema van dit jaar was Jungle. In zowel de aankleding van het park, als het gesponsorde welkomstpresentje voor elke deelnemer in de vorm van een flesje water met speciale jungle-opdruk, kwam het thema terug. De give-away viel bij iedereen in de smaak.

NIVO speelt in de 2e klasse zaterdag en was afgelopen seizoen dichtbij een promotie naar de 1e klasse, maar tegenstander GDC bleek in een tweeluik net te sterk. Doelstelling voor het seizoen 2015-2016 is terugkeer naar de 1e klasse. Daar dragen wij als Solipsis graag ons steentje aan bij. Zowel Solipsis als NIVO hopen op een succesvol seizoen en een fijne sponsorrelatie!

Page 15: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 1514 • Klict 5 - 2015

ICT

Uittips in de regio

Mar

kt B

rake

l - p

onyb

eeld

, sym

bool

van

de

jaar

lijks

eind

sep

tem

ber

geor

gani

seer

de B

rake

lse P

onym

arkt

. fo

to: J

an v

an d

en B

erg

We kennen ze allemaal en toch blijft het bijzonder: de braderieën, jaarmarkten en muziekfestivals. Deze terugkerende evenementen trekken jaarlijks duizenden bezoekers. Maar dat is niet alles. Er is meer te beleven. In de UITagenda op de website www.bommelerwaardgids.nl vindt u het meest actuele overzicht van alles wat er te doen is in deze streek. Daarnaast bevat de site tal van wetenswaardigheden en actualiteiten en vele tips voor vrije tijdsbesteding.

cultureel

24 EN 25 OKTOBER • POEDEROIJEN • RIDDERTOERNOOI OP SLOT LOEVESTEIN

Elk jaar weer een hoogtepunt. De ridders gaan de strijd met elkaar aan en proberen in een spectaculair steekspel hun lans op de tegenstander te breken in de hoop de hand van de jonkvrouw te winnen. Kies je favoriete ridder en moedig hem zo hard mogelijk aan! 2 NOVEMBER • HEDEL • PAARDENMARKT HEDEL

Op de eerste maandag na allerzielen is het in Hedel een drukte van belang. Dan is het tijd voor hetgrootste jaarlijkse evenement van het dorp: de Hedelse Paardenmarkt. Niet alleen voor Hedelse begrippen een grote gebeurtenis; de markt is zelfs met regelmaat de grootste paardenmarkt van Europa te noemen! 11 NOVEMBER • ZALTBOMMEL • SINT MAARTENSfEEST

Wie het Sint Maartensfeest in Zaltbommel nog nooit heeft meegemaakt heeft iets gemist! Elk jaar op 11 november wordt in Zaltbommel het bekende verhaal van de manteldeling nagespeeld. Vervolgens gaan de kinderen met hunzelfgemaakte lampions zingend langs de huizen. In ruil krijgen ze snoepgoed. Vooral in de binnenstad levert dit sprookjesachtige taferelen op. 19, 20, 21 NOVEMBER • ZALTBOMMEL • OPEN THEATER

Het Open Theater staat in november in De Poorterij met de voorstelling ‘Lang & Gelukkig’. Deze theaterproductie - de derde na Scrooge (2008) en Het laatste glas (2011) - wordt mogelijk gemaakt door een cast van 20 mensen en tientallen andere vrijwilligers.

Page 16: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 1716 • Klict 5 - 2015

Specialisten in betonwerken

Augustinus,

In het Betuwse Ochten is het in 1993 opgerichte Augustinus B.V. gevestigd. Onder dagelijkse leiding van eigenaren Niek en Teo bestaan de kernactiviteiten uit het maken van betonwerken, zoals funderingen, kelders en betonvloeren. “We merkten dat er naast onze bestaande activiteiten ook steeds meer vraag kwam naar inhuur van betonpompen waarmee we inmiddels ook het wagenpark hebben uitgebreid,” aldus Jan Keuken, hoofd afdeling verkoop. Daarnaast houdt een deel van de ruim 100 medewerkers zich bezig met het verwerken van wapeningsstaal.

Alles onder één dakAugustinus kan het volledige betonwerk tot begane grondniveau verzorgen. Snel en vakkundig maken ze betonwerken, betonvloeren en leveren ze wapeningsstaal wat hen een betrouwbare onderaannemer maakt. Augustinus bestaat uit vier werkmaatschappijen. Het aannemersbedrijf neemt complete funderingsbouwprojecten aan én voert ze uit. Een andere tak maakt hoge kwaliteit wapeningsstaal, zoals staven, fun deringskorven en (pas)netten. De derde tak maakt betonvloeren en werkt ze monolitisch af. En de vierde tak verhuurt betonpompen en levert op flexibele wijze beton.

Keiharde kwaliteitVoor een goed betonwerk is beton en wapening nodig. De samenstelling van het beton en de hoeveelheid wapening wordt berekend door de constructeur. De hoeveelheden van de verschil-lende grondstoffen hangen onder meer af van de krachtberekening die op een betonwerk komt te staan. In het mengsel waar het betonwerk mee gestort wordt is in elk geval grind, water, zand, cement en plastificeerder aanwezig. “We hebben talrijke kleine maar ook grote projecten met beton en wapening van een stevige funde-ring voorzien. Zo is bijvoorbeeld het zwembad

het fundamentele verschilervaringen

Page 17: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 1716 • Klict 5 - 2015

organisatie: Augustinus B.V. gevestigd te: Ochten website: augustinusbv.nl medewerkers: 100

de Koekoek in Vaassen en het Hilton in Amsterdam van ruim 2500 ton bewapening voorzien,” aldus Jan Keuken en de aannemerstak van het bedrijf Augustinus voerde het betonwerk voor het nieuwe Van der Valk hotel in Veenendaal uit.

Snel, vakkundig en efficiënt Omdat Augustinus alles rondom betonproducten levert, zijn ze in staat om complete pakketten te leveren. Zo is op verzoek een maatwerkpakket te leveren dat bestaat uit prefabwapening, handelsstandaarden, losse wapening, dekkingsmaterialen en aanverwante producten, precies op het moment dat dit nodig is. Hierdoor kunnen hun klanten uitzonderlijk efficiënt werken. Augustinus neemt immers het complete transport van materialen naar de bouwplaats voor haar rekening. Keuken vult aan: “Daarnaast maken onze moderne Putzmeister betonpompen het mogelijk om beton te storten op moeilijk bereikbare plaatsen. Op bijna elke hoogte of diepte kunnen we beton storten. Door de flexibele slangen kunnen we ook lange afstanden overbruggen, zelfs binnen gebouwen”.

De draagkracht van ICTDe volautomatische lasbuigmachine, het paradepaardje van Augustinus, is voor-zien van een digitale invoer voor las- en buigspecificaties. Hiermee kan Augustinus verzekerd flexibel en snel, grote hoeveelheden wapeningsstaal leveren door heel Nederland. De productiemedewerkers werken in ploegendiensten, zes dagen per week en 24 uur per dag. “Onze business moet door blijven draaien om aan de vraag vanuit de markt te kunnen voldoen. Hierin is ICT van essentieel belang. Vroeger konden we nog overschakelen op de fax als de e-mailserver eruit lag, vandaag de dag staat Augustinus zonder ICT stil”, aldus Keuken.

ERP Software Naast de volledige ontzorging van de Augustinus ICT-omgeving heeft Solipsis Managed Services een maatwerkapplicatie ontwikkeld. Beton Werken Planning (BWP) is een applicatie specifiek voor bedrijven die zich bezighouden met het maken van betonwerken en/of de verhuur van beton-pompen. De applicatie ondersteunt het gehele admini stratieve proces van de opdrachten en projecten. Dit begint bij het maken van offertes en eindigt met het maken van de factuur. Alle processtappen daartussen worden aangestuurd vanuit de BWP-applicatie. «

het fundamentele verschil

Page 18: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 1918 • Klict 5 - 2015

Bij opkomende zon slaan ’s ochtends vroeg de eerste golfliefhebbers al hun balletje. Pet en zonnebril op, flesje water bij de hand. Niet zelden staan de spelers even stil om naar het kabbelende water te kijken. “Ieder moment van de dag is het uitzicht anders” bevestigt Walter Verleun. Als clubmanager van Golfclub De Dorpswaard is hij vrijwel dagelijks te vinden op of bij de golfbaan te Kerkdriel. Hij is trots dat jong en oud er samen spelen en op een heel informele manier met elkaar omgaan. Solipsis is sinds enige jaren actief bedrijfslid van De Dorpswaard en heeft al enkele van haar opdrachtgevers kunnen ontvangen op deze unieke locatie. De relatie tussen De Dorpswaard en Solipsis is onlangs nog eens bestendigd met een verlenging van de samenwerking.

Golfclub De Dorpswaard & Brasserie De Pieckenhofculinair & sportief

Page 19: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 1918 • Klict 5 - 2015

Verleun vertelt: “De Dorpswaard ligt genesteld tegen De Maas en ook Brasserie De Pieckenhof, de horecavoorziening van de golfclub, kijkt uit over een prachtig stukje Bommelerwaard. Het is fijn dat ook steeds meer niet-golfers de weg naar De Dorpswaard hebben gevonden.” De businessleden die bij De Dorpswaard lid zijn maken graag gebruik van de lunch- en diner-faciliteiten. Verleun: “Onze gasten kunnen gratis parkeren voor de deur en er is altijd een rustige plek beschikbaar om tijdens lunch en of diner te vergaderen, al dan niet in combinatie met een ronde golf.”De menukaart van De Pieckenhof wordt ieder kwartaal gewisseld en aangepast aan de jaar-getijden. Verleun vindt het leuk om te zien dat soms niet-alledaagse gerechten telkens weer in een variant terugkeren op de kaart. “Een blijvertje zijn echter de Bourgondische bitterballen. Die worden alom geroemd, binnen èn buiten de club.” «

Golfclub De Dorpswaard

Brasserie De Pieckenhof

Piekenwaardweg 3

5331 PD Kerkdriel

0418-634803

www.dorpswaard.com

[email protected]

Volg ons op Facebook en Twitter.

Walter Verleun (links), clubmanager van Golfclub De Dorpswaard en

Wim J.N. Buitenhuis, algemeen directeur van de Solipsisgroep bestendigden onlangs de

samenwerking van beide organisaties.

Tegen inlevering van deze bon ontvangt u een portie Bourgondische bitterballen gratis*.

*geldig tot 30 november 2015

Page 20: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 2120 • Klict 5 - 2015

Actief Interim is sterk in werven, selecteren, uitzenden en detacheren van vakbekwaam personeel. Haar core business is de juiste match te maken tussen kandidaat en opdracht gever. Deze groeiende uitzendorganisatie heeft een lokale focus en een grote landelijke groeiambitie. Actief Interim is ontstaan vanuit TiP personeelsdiensten en Actief Groep (België). In augustus 2014 is TiP personeelsdiensten, na tien jaar lang onderdeel te zijn geweest van de Humares groep, verkocht aan Actief Interim, een Belgische uitzend organisatie met de ambitie om ook in Nederland uit te groeien tot top-10-speler. Sinds 30 maart 2015 opereert de uitzendorganisatie onder de nieuwe naam Actief Interim.

Samen groeienHet succes van Actief Interim wordt bepaald door haar ondernemende, creatieve en actieve medewerkers. Elke vestiging heeft zijn eigen team en eigen manier van werken. Echter, alle medewerkers van Actief Interim delen wel dezelfde waarden en dat merken de opdrachtgevers en kandidaten. Actief Interims zijn gedreven, ondernemend, onderscheidend en dynamisch. Iedere dag dragen zij deze kern-waarden uit.

Actief Interim is goed op de hoogte van het banen aanbod en van het aanbod werkzoekenden in de regio. Per vestiging wordt dan ook bepaald hoe de markt in hun regio bewerkt gaat worden. De medewerkers steken veel tijd en energie in een persoonlijke benadering. Ze hechten groot belang aan goede relaties met de opdracht-gevers en uitzend krachten. Zodoende kan veel informatie verzameld worden over de identiteit en de werkwijze van deze bedrijven en werk-zoekenden en kan gezorgd worden voor een snelle en juiste match.

(Pro)Actief InterimUitzendorganisatie met groeiambitie laat ICT meegroeien

ervaringen

Page 21: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 2120 • Klict 5 - 2015

Landelijke dekkingInmiddels telt Actief Interim in Nederland 13 vestigingen. In tegenstelling tot andere uitzend-organisaties, die massaal vestigingen sluiten, opent Actief Interim regionaal kantoren op winkelstraat-niveau. Dat betekent dat er dit jaar al vijf nieuwe kantoren zijn geopend. Alexander Meijers, directeur van Actief Interim, zet deze groeiambitie duidelijk uiteen: “De komende jaren gaan we elk jaar zo’n acht nieuwe vestigingen openen, verspreid over heel Nederland. Het is onze ambitie om binnen vijf jaar landelijke dekking te bewerkstelligen waar-door we bestaande klanten beter kunnen helpen en een aantrekkelijke partij zijn voor nieuwe klanten.

ICT groeit meeDe ICT-omgeving is zo ingericht en gestandaar-diseerd dat deze automatisch kan meegroeien. Solipsis verzorgt voor ieder nieuw te openen kantoor de werkplekinrichting, de bekabeling, het internet, de telefonieverbinding etc. “Voorheen waren we onderdeel van Humares en werden we ook wat ICT betreft door Solipsis gesupport”, aldus Meijers. “Nu gaan we zelfstandig

verder. Aangezien ICT niet onze core business is en we te klein zijn voor een eigen ICT-afdeling, zijn we op zoek gegaan naar een partner die ons op ICT-vlak volledig kan ontzorgen. Dit vraagt van een outsourcingspartner flexibiliteit en snel kunnen afstemmen. Solipsis Managed Services heeft zich wat dat betreft al ruimschoots bewezen.” Solipsis is voor Actief Interim tevens het primaire aanspreekpunt voor de dagelijkse ICT-support van alle vestigingen. Solipsis schakelt bijvoorbeeld met derde partijen zoals Canon Business Center in Zwolle, zodat ook printing onderdeel is van de totaaloplossing. Meijers: “In Solipsis Managed Services hebben we onze ICT-partner gevonden via een cross-selling vanuit IntraData, dat ook onderdeel is van de Solipsisgroep.” Voor alle kantoren is het applicatielandschap ingericht en zijn de verbindingen tussen de verschillende vestigingen aangelegd. Een nieuwe ERP-oplossing is geïmplementeerd, werkplekinrichting, data-migratie en -beheer worden verzorgd en een KPN ÉÉN telecomoplossing is geïnstalleerd. En, last but not least, de migratie naar een nieuwe eigen private dedicated cloud is gerealiseerd. «

organisatie: Actief Interim gevestigd te: Ede website: www.actief-interim.nl medewerkers: 50(Pro)Actief Interim

Page 22: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 2322 • Klict 5 - 2015

Disaster

1. Ernstige calamiteiten; hoe bereid ik mijn organisatie voor?Uw organisatie is het doelwit van verlammende cyberaanvallen of krijgt te maken met brand, een aardbeving of andere natuurrampen… Hoe te handelen in een dergelijke situaties?

Om de continuïteit van de belangrijkste bedrijfs-processen zo min mogelijk te onderbreken, de belangrijkste data veilig te stellen en de meest kritische apparatuur weer in de lucht te krijgen maken we een disaster recovery plan (DR-plan). Hierin staan antwoorden op vragen als: Wie moeten we informeren? Hebben we een nood-aggregaat? Wie heeft de toegangscodes van onze cloud omgeving in beheer? Verder omvat het plan onder meer voorzorgs-maatregelen, beschrijvingen van configuraties, instellingen, vormen van back-up van data en een concrete planning van te nemen acties in het geval van bijvoorbeeld blikseminslag.

2. Hoe breng ik de impact van een calamiteit in kaart?Om een startpunt voor een disaster recovery plan te bepalen bekijken we de continuïteit van de organisatie eerst in zijn geheel. Vervolgens worden ook de risico’s in kaart gebracht en het besluit hoe hier mee om te gaan.

De meeste organisaties beschikken over een continuïteitsplan voor hun business. Hierin staat onder meer een beschrijving van de belangrijke bedrijfsprocessen en hun statistieken uitgedrukt in bijvoorbeeld een Recovery Point Objective (RPO) en Recovery Time Objective (RTO). De RPO en RTO staan tezamen voor het herstelpunt en de hersteltijd. Deze bedrijfsprocesstatistieken zijn toegewezen aan de onderliggende ICT-systemen en -infrastructuur die de processen in hun uitvoering ondersteunen.

ICT

6 vragen aan de Servicedesk

Page 23: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 2322 • Klict 5 - 2015

3. Waaruit bestaat een goed DR-plan?In een DR-plan zijn de processen gedocumenteerd die de ICT-

infra structuur beschermen tegen een calamiteit. Het plan beschrijft per ICT-systeem welke stappen er moeten worden genomen om het systeem in geval van een calamiteit te kunnen herstellen. Verder is benoemd welke personen en afdelingen onderdeel zijn van het DR-team. Omdat geen enkele organisatie hetzelfde is, wordt

het DR-plan op maat, volledig toegespitst op de organisatie geschreven.

4. Welke factoren bepalen de recovery strategie?Allereerst dient uiteraard vastgeseld te worden welke risico’s afgedekt

moeten worden. Zodra de RTO- en RPO-metrics zijn toegewezen aan de ICT-infrastructuur, kan de DR-planner de meest geschikte recovery-

strategie voor elk systeem bepalen.Uiteindelijk bepaalt de organisatie het ICT-budget en dus de RTO- en RPO-metrics die bij het beschikbare budget moeten passen. Geen gegevens- en tijdverlies is wat de meeste managers willen. De praktijk wijst vaak uit dat dit kostentechnisch onhaalbaar is. Solipsis Managed Services zet de gewenste beschikbaarheid van de oplossingen en het hoge niveau van bescherming van data naast elkaar en denkt met u mee.

5. Wat houdt een uitwijk in?Als vanwege een calamiteit de primaire ICT- omgeving niet beschikbaar is, kan door middel van een uitwijk gebruik worden gemaakt van een andere locatie om de bedrijfskritische functies op te starten. De alternatieve locatie en de faciliteiten die daar aanwezig moeten zijn worden in ieder geval opgenomen in het DR-plan.

6. Is er tenslotte nog een tip?Een calamiteit van onvoorziene omvang vraagt om een goed voorbereide, geteste en vastgelegde aan-pak. Onvolledige RTO’s en RPO’s kunnen leiden tot vertraging in de oplossing en kunnen de impact van de calamiteit verlengen en sterk vergroten. Statistieken uit de verzekeringswereld leveren hierover een ontluisterend beeld op. Een DR-plan functioneert pas goed als het minimaal een keer per jaar getest en waar nodig bijgesteld wordt.

Wilt u meer informatie over ICT-rampbestrijding? Solipsis Managed Services heeft ervaring met organi-saties en rampen van aanzienlijke omvang. Neem contact op een van onze adviseurs: (088) 599 16 08.

Recovery

ICT

Page 24: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 2524 • Klict 5 - 2015

S.K.S. Process Components besteedt ICT-beheer uitervaringen

Het adres voor rvs

Page 25: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 2524 • Klict 5 - 2015

S.K.S. Process Components is een groothandel, gespecialiseerd in rvs leiding - en procescomponenten ten behoeve van de lichte procesindustrie. Targetmarkten zijn food & pharma. Het bedrijf is binnen de nichemarkt waarin het opereert met afstand de grootste in de Benelux . “We leveren direct aan de producenten van voedingsmiddelen en farmaceutische producten en ook aan hun toeleveranciers. Denk aan brouwerijen zoals Heineken, Bavaria, Interbrew of zuivelproducenten zoals de Royal friesland Campina Group. We beschikken over een grote logistieke afdeling. Verdeeld over de vier vestigingen telt het bedrijf 43 medewerkers”, aldus Toine Uijttewaal, directeur/eigenaar van S.K.S.

Automatiseren en uitbestedenMet het brede pakket en de diverse mogelijkheden per product kan S.K.S. als totaalleverancier optreden. Daarnaast streeft S.K.S. ernaar de commu-nicatie, de voorraad en de aanlevering te optimaliseren. Zekerheid, bereik-baarheid, combineren en automatiseren zijn hierbij sleutelwoorden. Voor het automatiseren koos S.K.S. voor Solipsis Managed Services.

Specialistische kennis De kracht van het werken met Solipsis Managed Services ligt volgens Uijttewaal in het feit dat zij voor alle disciplines over specialistische kennis beschikken die je zelf nooit in huis kunt hebben met een onsite systeem-beheerder. “Hierdoor zijn we niet beperkt in de breedte en hebben we betere kwaliteit dan wanneer je het als bedrijf zelf invult. Wanneer ICT, zoals in ons geval, niet je core business is, loop je al snel het risico om daarin achterstand op te lopen.” Kleine problemen lost S.K.S. zelf op. “Maar we doen al snel een beroep op de servicedesk van Solipsis”, vertelt Uijttewaal. “Door het uitbesteden hebben we nauwelijks stilstand of problemen. Het betekent ook meteen een stuk preventief beheer op alle lagen van onze automatisering. Daar zit een structuur achter en dat bevalt erg goed. We hebben weinig omkijken naar onze automatisering. Als ik collega’s binnen de branche beluister die het zelf doen, is dat vaak wel anders.”

organisatie: S.K.S. Process Components gevestigd te: Waalwijk website: www.skscomponents.nl medewerkers: 43

Interne sparringpartner Naast het dagelijkse beheer schakelt S.K.S. Solipsis Managed Services ook in om de juiste keuzes te maken qua investeringen in nieuwe automatisering. Uijttewaal: “Het is lastig om offertes op de juiste manier te beoordelen, omdat we intern simpelweg niet voldoende diepgang hebben op dat gebied. Solipsis verzorgt voor ons de hele aanvraag en implementatie. Een duidelijk voorbeeld: drie jaar geleden hebben we onze complete server en routerautomatisering vervangen. Dit traject hebben we volledig door hen laten verzorgen omdat er teveel specialis-tische kennis voor nodig was om dat zelf te kunnen doen. Dit is probleemloos verlopen. We hebben er intern weinig van gemerkt, terwijl het toch een behoorlijke ombouw is geweest. De nieuwe hardware is stap voor stap geïntegreerd zonder dat het een belemmering opleverde voor de dagelijkse werkzaamheden. Dit is voor ons een groot pluspunt.” «

Page 26: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 2726 • Klict 5 - 2015

Timmert u ook aan de weg op ICT-gebied?uitgelicht

Het Klict met Solipsis

A12

A4

A16 A 2

Afgelopen maanden gaf een aantal relaties meer zichtbaarheid aan de klik die zij hebben met Solipsis op het gebied van ICT. Langs verschillende snelwegen waren en zijn billboards te zien met daarop de core business van deze klanten en de ICT die daaraan ten grondslag ligt.

Solipsis Managed Services regisseert bijvoor-beeld de ICT van MBI op operationeel, tactisch en strategisch niveau waardoor De Steenmeesters hun ambitie - eerlijke en pure betontoepassingen van Nederlandse bodem - zorgeloos kunnen nastreven. Ook kondigden we via dit medium aan op de hoogte te zijn van wat er voor u speelt op het gebied van cloud. We helpen organisaties te beslissen of, en in welke vorm, cloudcomputing voordelen oplevert. Uw eigen haard is immers cloud waard.

De komende maanden zullen nog enkele nieuwe billboards het licht zien. Wilt u de verhalen achter de uitingen lezen? Klik door naar www.ictmetsolipsis.nl.

Page 27: Klict 5 2015

Klict 5 - 2015 • 2726 • Klict 5 - 2015

SOLIPSIS GASTHEER VAN XPLOR

Op donderdag 8 oktober was de Herfstbijeenkomst 2015 van Xplor Nederland op het kantoor van Solipsis Managed Services in Zaltbommel.Xplor Nederland vormt een actieve netwerk- en kennisorganisatie voor alle document-professionals en richt zich op de Document Life Cycle: compositie, productie en logistiek van fysieke en digitale documenten. De vereniging telt ca. 250 leden en is aangesloten bij Xplor International.

KLICTkortAWARD VOOR ALfA ACCOUNTANTS EN ADVISEURS

Alfa Accountants en Adviseurs heeft de Accountancy Award in de categorie meest innovatieve MKB-kantoor van Oost Nederland gewonnen. De award werd uitgereikt tijdens de Financial Systems beurs in Nieuwegein op 21 mei jl. Alfa onderscheidt zich hier met een vooruitstrevende oplossing om jaarrekeningen volledig papiervrij af te handelen en digitaal te ondertekenen. Hiervoor is gekozen om IntraOffice in te zetten, de digitaliseringsoplossing van

IntraData (onderdeel van de Solipsisgroep). Gezamenlijk is bekeken hoe Alfa het papieren afhandelingsproces anders kon inrichten, stroomlijnen en versnellen.

MBI DE STEENMEESTERS VIERT 70-JARIG BESTAAN

In september vierde onze klant MBI De steenmeesters haar 70-jarig jubileum. Vanaf deze positie feliciteren wij MBI van harte met het bereiken van deze mijlpaal. Solipsis Managed Services is bij MBI verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en monitoring van de gehele ICT-infrastructuur, inclusief de kantoorautomatisering en applicatie-landschap. Daarnaast regisseert Solipsis ook de ICT-omgeving van MBI op het gebied van calamitei-ten en is er afstemming met overige ICT-partners en innovatie. Zo dragen wij ons steentje bij aan een goede ICT-omgeving zodat 350 steenmeesters elke dag kunnen werken aan kwalitatief hoogwaardige producten voor de markt-segmenten tuin, bouw, infra en agro.

NIEUWSBRIEf SOLIPSIS

Elke derde donderdag van de maand ontvangen onze abonnees de digitale ICT-nieuwsbrief van Solipsis. Daarin staat het laatste nieuws van de Solipsisgroep. Meelezen is heel eenvoudig. Als u via solipsis.nl gratis

abonnee wordt dan ontvangt u automatisch onze nieuwsbrief in uw mailbox. En bent u direct op de hoogte van de laatste projecten, klantverhalen en activiteiten van de Solipsisgroep.